Hoppa till huvudinnehåll

Raseborg förlorar ett taxitillstånd

Taxibilar på torget i Ekenäs.
Taxiloven i Raseborg blir nu 58 istället för 59. Taxibilar på torget i Ekenäs. Bild: Yle/Petra Thilman ekenäs torg,Raseborg,Ekenäs

I höstas gav Raseborgs stadsstyrelse ett utlåtande om att staden behöver ytterligare två taxitillstånd utöver de 59 man redan har. Men Närings-, trafik- och miljöcentralen (NTM) höll inte med staden utan drog in ett tillstånd i Pojo.

Det innebär att Ekenäsområdet har 32, Karis 20 och Pojo 6 taxilov från och med årsskiftet. Tillstånden för personbil är 58 medan 7 tillstånd gäller tillgängliga personbilar.

NTM-centralen motiverar sitt beslut att dra in ett taxilov i Pojoområdet med att antalet körda kilometrar per tillståndsinnehavare och omsättningen per tillståndsinnehavare har minskat betydligt under flera år.