Hoppa till huvudinnehåll

Sandhamn vaknar till ännu ett mord

Morden i Sandhamn
Morden i Sandhamn Bild: Filmlance / Johan Paulin 6278 7513 000

Den femte säsongen av svenska kriminalserien Morden i Sandhamn är baserad på Viveca Stens kriminalroman I stundens hetta och kretsar kring förtroenden och lögner.

Midsommarhelg på Sandhamn. Festande ungdomar, musiken dånar, alkoholen flödar. En ung flicka, Felicia, stapplar fram, redlöst berusad. Hon letar efter sin vän, faller ihop och blir omhändertagen av polisen.

Sandhamn vaknar brutalt upp dagen efter nattens firande när en morgonbadande sommargäst hittar en ung kille, Victor, död på en klippa. Allt tyder på mord.

Kriminalinspektör Thomas Andreasson (spelad av Jakob Cedergren), som tillbringar sommaren med Pernilla och deras tremånaders baby Elin på Harö, blir inkopplad på fallet tillsammans med sin kollega Mia Holmgren (Sandra Andreis) från Nackapolisen.

De börjar leta upp och förhöra alla ungdomar som träffat Victor under kvällen. Men de berättar alla olika versioner av händelserna. Vem ljuger? Vem talar sanning?

Victors mamma och pappa är helt förkrossade efter Victors död men känner båda skuld och börjar skylla på varandra. De har svårt att hantera sorgen. Och de måste få veta vem som mördat deras son.

Nora Linde (Alexandra Rapaport) firar midsommar med sin nya kärlek, Jonas. Men firandet förvandlas till en mardröm när hans dotter Vera inte kommer hem på natten som avtalat. Hon svarar inte på mobilen, ingen vet vart hon har tagit vägen.

Nora blir också uppring av sin fd svärmor som ber Nora att ta hand om två flickor, Felicia och Ebba, som är vänner till familjen. Flickorna har hamnat hos polisen på grund av fylla.

Flickorna blir helt chockade över beskedet att Victor är död, men berättar de verkligen allt de vet?

Orginaltitel: Morden i Sandhamn (Säsong 5)
3 avsnitt
7 dagar på Arenan

Säsongen visades första gången på Yle Fem och Arenan år 2015.

Regi: Mattias Ohlsson & Niklas Ohlson
Produktion: Filmlance International för TV4 / Samproduktion

Läs också

Nyligen publicerat - Yle Fem