Hoppa till huvudinnehåll

Lavrov och Kerry: Möte om Syrien på fredag i New York

Utrikesministrarna John Kerry och Sergej Lavrov skakar hand.
Utrikesministrarna John Kerry och Sergej Lavrov skakar hand. Bild: EPA/YURI KOCHETKOV john kerry

Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov sade i dag efter förhandlingar med USA:s utrikesminister John Kerry att ett internationellt möte om krisen i Syrien ska hållas på fredag i New York.

Det har varit oklart om något möte alls ska kunna hållas på grund av en rad förhandsvillkor som det har rått oenighet kring.

Till de svåraste frågorna hör Syriens president Bashar al-Assads politiska roll och valet av rebellgrupper som kunde få delta i fredssamtal.

John Kerry är i Moskva för att diskutera Syrienkrisen.

Ryssland och USA har enats om ett stärkt samarbete gällande kriget i Syrien. Länderna har diskuterat bland annat utbyte av information om antiterror-operationer. USA säger att man inte vill isolera Ryssland, utan att USA tvärtom är redo att samarbeta med Ryssland för att krossa terrororganisationen Islamiska staten IS.

Rysslands president Putin välkomnar USA:s utrikesminister Kerry vid ett möte i Kreml
Rysslands president Vladimir Putin välkomnar USA:s utrikesminister John Kerry vid ett möte i Kreml Rysslands president Putin välkomnar USA:s utrikesminister Kerry vid ett möte i Kreml Bild: EPA/SERGEI KARPUKHIN / POOL john kerry

Läs också