Hoppa till huvudinnehåll

Tomtarna önskar God Jul!

Sportmagasinets tomtar i julprogrammet år 2000.
Sportmagasinets tomtar i julprogrammet år 2000. Sportmagasinets tomtar i julprogrammet år 2000. Bild: Yle jan-ole nordlin

Mellan åren 1994 och 2003 avslutade Sportmagasinet höstsäsongen med ett julprogram. Publikresponsen var tudelad. Antingen var tomteprogrammet det bästa eller det sämsta magasinet under året. Döm själv!

Programkonceptet var enkelt. Strax före jul tog en varierande tomteskara över programproduktionen, åkte ut och träffade idrottare som varit framgångsrika under året och gjorde däremellan lite roliga saker tillsammans.

Idrottare som tomtarna fick träffa genom åren var bland andra olympiska guldmedaljören i spjut Heli Rantanen, världsmästaren i simning Hanna-Maria Seppälä, rallykusinerna Marcus Grönholm och Sebastian Lindholm, orienteringsvärldsmästarna Marika Mikkola och Juha Peltola och cyklingsproffset Pia Sundstedt.

Videoklippet visar vad tomtarna höll på med mellan varven och den som tittar noga kan kanske tycka att vissa av tomtarna påminner lite om Leif Lampenius, Lalle Broberg, Ilse Klockars, Janne Nordlin, Kaj Kunnas, Jens Berg, Jessica Stolzmann eller Marianne Nyman.

God Jul & Gott Nytt År

Sportmagasinet är tillbaka tisdagen den 12 januari.

Läs också