Hoppa till huvudinnehåll

Integration i Tyskland: Egyptier lär sig kocka bayerskt

Ayad Abdelmessih i arbete
Ayad Abdelmessih i arbete Bild: yle/Johnny Sjöblom sysselsättning

Omkring en miljon flyktingar har under året tagit sig till Tyskland. Samtidigt som många fasar sig över hur flyktingarna ska integreras och fås i arbete är många tyska arbetsgivare nöjda över nykomlingarna.

Kålrot och morot för såsen. Efter två år i Tyskland har den unge egyptiern Ayad Abdelmessih fått möjligheten att utbilda sig till kock.

– Folk här är mycket trevliga och jag gillar jobbet. Det gör att det är lättare att lära sig, säger Abdelmessih.

I köket på värdshuset Schäffler är hans bayerska arbetskamrater roade över den uppmärksamhet han får. Arbetsgivaren visar gärna upp sin nya lärling.

– Han var här och provade på jobbet i två dagar och efter det bestämde vi oss för att erbjuda honom en plats som lärling, säger Nadine Grassl.

Svårt att locka unga tyskar

Brauereigasthof Schäffler i byn Missen består av restaurang, hotell och bryggeri. Byn med kring tusen invånare ligger naturskönt nära alperna i Allgäu i södra Tyskland.

Ayad Abdelmessih tillsammans med arbetgivaren Nadine Grassl
Ayad Abdelmessih tillsammans med arbetgivaren Nadine Grassl Ayad Abdelmessih tillsammans med arbetgivaren Nadine Grassl Bild: yle/Johnny Sjöblom sysselsättning

Läget, långt från närmaste storstad, betyder ändå att det är svårt att hitta personal.

– Vi har dessutom för det mesta obekväma arbetstider och ett fysiskt tungt arbete. I kombination med lönen betyder det att det är svårt att hitta unga tyskar som vill göra jobbet, säger Grassl.

Personliga kontakter ger jobb

Att tyska företag behöver lärlingar och arbetskraft är inget nytt och många ser därför de nyanlända flyktingarna som en möjlig lösning.

Vid den regionala handelskammaren i Augsburg har man startat ett projekt som går ut på att besöka de så kallade flyktingklasserna vid yrkesskolorna.

I klasserna söker man en personlig kontakt, som ofta saknas när det gäller flyktingar. Här hittade man också den blivande kocken Abdelmessih.

Ayad Abdelmessih är anställd som lärling
Ayad Abdelmessih är anställd som lärling Ayad Abdelmessih är anställd som lärling Bild: yle/Johnny Sjöblom ayad abdelmessih

– Vår personal frågar de unga flyktingarna vad de kan, vad de har gjort och vad de vill. Vi förmedlar informationen till potentiella arbetsgivare i regionen, säger Peter Saalfrank som är vd för handelskammaren.

– Den personliga kontakten är det väsentliga. Vi måste ut till skolorna och till arbetsgivarna, annars fungerar det inte, betonar Saalfrank.

På det här sättet har man redan kunnat erbjuda ett hundratal unga flyktingar först en praktikplats och i många fall också en plats som lärling.

Flexibilitet krävs

Bayerska läckerheter
Bayerska läckerheter Bayerska läckerheter Bild: yle/Johnny Sjöblom sysselsättning

I liten skala är det alltså fullt möjligt att ordna arbete åt flyktingar. Att göra det för hundratusentals är ändå en stor utmaning för Tyskland.

– Det kommer att krävas stor flexibilitet för att integrationen på arbetsmarknaden ska lyckas. Det måste förstås ställas vissa krav på flyktingarna, men vi måste också vara beredda att delvis anpassa oss efter dem. Det kommer att krävas mer av arbetsgivarna till exempel gällande utbildning, säger arbetsmarknadsforskaren Ehsan Vallizadeh vid den tyska arbetskraftsmyndighetens forskningsinstitut.

Han betonar också att man inte har någon tid att förlora.

– Flyktingarna måste sättas på språk- och integrationskurser så fort som möjligt. Många sitter nu sysslolösa i flera månader och det här anser vi vara fatalt, säger Vallizadeh.

Minijobb och lärlingssystem kan hjälpa

Efter reformerna i början av 2000-talet är den tyska arbetsmarknaden redan nu rätt så flexibel. Man ser till exempel de så kallade minijobben (jobb där en person skattefritt får förtjäna 450 euro i månaden), som en möjlighet för flyktingar att få en fot in på arbetsmarknaden.

För de unga flyktingarna kan dessutom det tyska lärlingssystemet vara en integrerande faktor. Systemet går ut på att företag, som till exempel värdhuset Schäffler, utbildar sin egen personal med löfte om ett framtida jobb.

Byn Missen i tyska Allgäu
Byn Missen i tyska Allgäu Byn Missen i tyska Allgäu Bild: yle/Johnny Sjöblom byn missen

Flyktingsituationen och kravet på flexibilitet utnyttjas ändå av vissa av arbetsgivarsidans lobbyorganisationer. Man har redan krävt att den lagstadgade minimilönen inte ska gälla för asylsökande.

Vissa ser också stora problem i utbildningen av flyktingarna. Från det ekonomiska institutet IFO slår man fast att många flyktingar helt enkelt har en för dålig grundutbildning för att överhuvudtaget kunna integreras på den tyska arbetsmarknaden.

En flykting till

– Att lära sig språket så fort som möjligt är det viktigaste. Det kan vara svårt, men vill man så lär man sig nog, säger Ayad Abdelmessih.

Att anställa en flykting för med sig en hel del byråkrati och extra arbete, det har man också lagt märke till vid värdshuset Schäffler. Många företag vågar inte heller ta risken eftersom ett beslut om uppehållstillstånd tar tid.

Vid Schäffler är man ändå nöjd med sin lärling och överväger att anställa en flykting till.

– Det lönar sig verkligen. De som har viljan att lära sig sköter sitt jobb exemplariskt. De vet att det är deras enda chans att komma vidare i Tyskland, säger Nadine Grassl.

Om Abdelmessih får stanna i Tyskland är i det här skedet öppet. Den blivande kocken drömmer i alla fall om att någon dag kunna öppna eget.

– Jag vill ha en restaurang med tre olika inriktningar. Jag vill servera kinesisk, egyptisk och tysk mat.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes