Hoppa till huvudinnehåll

Fyra vargar får skjutas i Egentliga Finland

varg
varg Bild: Seppo Nykänen varg

Finlands viltvårdscentral tillåter begränsad jakt på varg. I Egentliga Finland syftar jakten till att begränsa de flockar som rört sig i området.

Två vargar får skjutas i området Pöytis-Oripää. Ytterligare två vargar får skjutas ur den flock som rört sig i Virmo, Nousis och Masku. Båda flockarna är enligt Viltvårdscentralen etablerade och har fått valpar.
Jakten siktar inte på att utrota vargen från området, men nog att påverka dess beteende. Vargarna i de två flockarna har rört sig i bosättningen och är alla födda i området. Vitsvanshjorten har blivit det viktigaste bytesdjuret för vargarna, till och med viktigare än älgen.

 • Kulturminister Terho debuterar som kompositör

  Terhos verk spelades för första gången i Kuopio.

  Kulturminister Sampo Terho (Blå) debuterade som kompositör då hans verk Satavuotiaalle Suomelle framfördes i Kuopio. För orkesterversionen ansvarade kapellmästare Hekki Elo som beskriver kulturministerns vision om verket som väldigt tydlig. - Vi träffades ett antal gånger och utgick från det vi kom fram till då.

 • Otroliga sagan fullbordad – lilla Östersund vidare i Europa League

  Slog Zorja Luhansk och är klart för Europa League-slutspel.

  Det ska spelas Europa League på andra sidan nyår i Östersund. Den svenska uppstickaren slog Zorja Luhansk och är klart för slutspel – med en omgång kvar. "Man ville inte att matchen skulle ta slut. Man njuter verkligen", säger Saman Ghoddos.

 • USA: Julens högtidshandel är igång

  Ny slags julhandel:Thanksgiving, Black Friday, Cyber Monday.

  Thanksgiving och Black Friday präglar starten på handelns helg i USA. På måndag blir det Cyber Monday. Sen är den amerikanska julhandeln i full gång. 560 dollar är gåvobudgeten för medelamerikanen.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland