Hoppa till huvudinnehåll

Fyra vargar får skjutas i Egentliga Finland

varg
varg Bild: Seppo Nykänen varg

Finlands viltvårdscentral tillåter begränsad jakt på varg. I Egentliga Finland syftar jakten till att begränsa de flockar som rört sig i området.

Två vargar får skjutas i området Pöytis-Oripää. Ytterligare två vargar får skjutas ur den flock som rört sig i Virmo, Nousis och Masku. Båda flockarna är enligt Viltvårdscentralen etablerade och har fått valpar.
Jakten siktar inte på att utrota vargen från området, men nog att påverka dess beteende. Vargarna i de två flockarna har rört sig i bosättningen och är alla födda i området. Vitsvanshjorten har blivit det viktigaste bytesdjuret för vargarna, till och med viktigare än älgen.

  • Internationell konstnär skapar stor konst i Vasa

    Ricky Lee Gordon vill sprida glädje med sin muralmålning.

    En tidigare färglös och tråkig höghusvägg i Vasa pryds från och med denna vecka av ett storslaget bergslandskap. Det är den internationellt kända konstnären Ricky Lee Gordon som skapar en muralmålning inom ramen för gatukonstfestivalen UPEA17.

  • Nextjet: Vi har fått ordning på ekonomin

    Anser inte att man bryter mot marknadsföringslagen.

    Flygbolaget Nextjet anser inte att företaget bryter mot marknadsföringslagen. Dessutom är finanserna nu i ordning och flygbolaget har ansökt om permanent transporttillstånd säger Robert Allard på Nextjet.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland