Hoppa till huvudinnehåll

Fyra vargar får skjutas i Egentliga Finland

varg
varg Bild: Seppo Nykänen varg

Finlands viltvårdscentral tillåter begränsad jakt på varg. I Egentliga Finland syftar jakten till att begränsa de flockar som rört sig i området.

Två vargar får skjutas i området Pöytis-Oripää. Ytterligare två vargar får skjutas ur den flock som rört sig i Virmo, Nousis och Masku. Båda flockarna är enligt Viltvårdscentralen etablerade och har fått valpar.
Jakten siktar inte på att utrota vargen från området, men nog att påverka dess beteende. Vargarna i de två flockarna har rört sig i bosättningen och är alla födda i området. Vitsvanshjorten har blivit det viktigaste bytesdjuret för vargarna, till och med viktigare än älgen.

Läs också

Åboland

Bekanta dig med hur vi jobbar med Ansvarsfull journalistik

Nyligen publicerat - Åboland