Hoppa till huvudinnehåll

Ungdomslokalerna i Borgå håller öppet under jullovet

Skolelever på evenemanget "Hörs de ungas röst?" på Zentra i Borgå.
Skolelever på evenemanget "Hörs de ungas röst?" på Zentra i Borgå. Bild: Yle/Fredrika Sundén hörs de ungas röst?

Ungdomslokalen Zentra i centrum och Kertsi i Gammelbacka ordnar verksamhet för unga under jullovet. Det är gratis att delta i den.

Gammelbacka ungdomslokal Kertsi är öppen måndagen den 21 december och tisdagen den 22 december. Kertsi öppnar igen måndagen den 28 december och höller öppet fram till nyårsafton mellan klockan 12–18.

Kertsi ordnar verksamhet för elever i årskurs 3 och äldre ungdomar. I Kertsi arrangeras det på bestämda dagar väggklättring och Airtrack -luftvoltsbana, som är avgiftsfritt för deltagarna.

Väggklättring och Airtrack i Kertsi

Måndagen den 21 december klockan 12 till 14 har ungdomarna möjlighet att testa på väggklättring. I ungdomslokalen finns en 7 meter hög klättervägg.

Tisdagen den 22 december klockan 12 till 18 kommer Liikuta Lasta ry:s Airtrack -luftvoltsbana till Kertsi till ungdomarnas glädje. Luftvoltsbanan är en luftfylld gymnastikmadrass, där man kan göra alla möjliga fartfyllda tricks.

Fira jullov i Zentra

Ungdomslokalen Zentra är öppen måndagen den 21 december klockan 18 till 22 och från måndagen den 28 december till torsdagen den 31 december klockan 14 till 20. Verksamheten är tänkt för elever i årskurs 5 och äldre ungdomar.

- Kom tillsammans med kompisar för att tillbringa tid tillsammans, uppmanar ungdomsarbetare Päivi Virtanen.

Ungdomarna kan själva föreslå program som förverkligas tillsammans med ungdomsarbetarna. På ungdomslokalen kan man t.ex. baka, se på film eller ordna en biljardturnering.

Läs också