Hoppa till huvudinnehåll

Många frågetecken kring helgens rån

En person gör inbrott.
Polisen utför teknisk undersökning av brottsplatserna, men vill gärna också ha uppgifter av ögonvittnen. En person gör inbrott. Bild: Yle/Hanna Sjöström inbrottstjuv

Polisen vet fortfarande inte vem det var som överföll tre äldre personer i sina hem under helgen i Kyrkslätt, Karis och Salo. Därför hoppas polisen på mera iakttagelser från allmänheten.

Tre äldre kvinnor blev överfallna i sina hem under helgen.

I Kyrkslätt kunde kvinnan via sitt armband larma på hjälp så där blev rånet avbrutet medan åldringarna i Karis och Salo blev bestulna och överfallna i sina hem.

Kriminalkommissarie Lauri Hakkala vid Västra Nylands polis säger att man samarbetar med polisen i Sydvästra Finland eftersom man misstänker samma gärningsmän.

Om fallet i Karis vill polisen inte exakt uppge var överfallet har skett eftersom man vill skydda offret.

- Det har skett förhållandevis nära Karis centrum i ett område där det finns grannar, men det är inte så tätt mellan husen.

Knappt med kännetecken

De skärrade kvinnorna har inte kunnat beskriva gärningsmännen särskilt detaljerat, säger Hakkala.

- De har berättat att det är frågan om två män som varken talar finska eller svenska med varandra. De är rätt unga och slanka. Det har förekommit uppgifter om att de har tittat in genom fönstren innan de har trängt sig in.

Hakkala säger också att polisen fortfarande är intresserad av uppgifter om en bil som påminner om en mörk Chrysler Grand Voyager. Bilen kan ha ett samband med rånet.

Polisen uppmanar också allmänheten att vara uppmärksam på personer som kanske ser ut att spana in områden och till exempel går och tittar in i husfönster.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland