Hoppa till huvudinnehåll

Carl Haglund lämnar Esbopolitiken

Politikern Carl Haglund.
Det blir Helsingfors nästa för Carl Haglund. Han har inte beslutat om han ska delta i kommunalpolitiken i Helsingfors. Politikern Carl Haglund. Bild: Yle / Petter West carl haglund

Carl Haglund flyttar till Helsingfors. Det betyder att SFP förlorar en av sina röstmagneter i Esbo.

Till sitt sista fullmäktigemöte i Esbo kommer Carl Haglund ledigt klädd i sammetskavaj. I femton år har han suttit i stadsfullmäktige, men nu är det slut.

Att flytta till Helsingfors är ett beslut som har att göra med familjens vardagslogistik, med barnens skolgång och dylikt.― Carl Haglund

- Det har varit en jättefin tid, det är med positiva känslor jag lägger Esbo kommunalpolitik bakom mig. Det kan i och för sig bli vemodigt då och då, säger Carl Haglund.

Carl Haglunds sista fullmäktigemöte i esbo 21.12.2015
Det är med vemod som Carl Haglund öppnar dörrarna till fullmäktigesalen i Esbo för sista gången. Carl Haglunds sista fullmäktigemöte i esbo 21.12.2015 Bild: Yle/Helena von Alfthan carl haglund

Carl Haglund har inte beslutat om han ska delta i kommunalval i Helsingfors. Han flyttar till Helsingfors efter trettondagen.

- Det är ett beslut som har att göra med familjens vardagslogistik och med barnens skolgång och dylikt.

En röstmagnet lämnar Esbo

Carl Haglund har varit Svenska folkpartiets stora röstmagnet i Esbo. I kommunalvalet 2012 drog han in 3135 röster för partiet. Han tror på SFP:s chanser i nästa kommunalval.

- Jag vill tro att mina oerhört duktiga kolleger i SFP-gruppen här i Esbo och många nya namn som kanske också intresserar sig för att ställa upp i valet, kan få förtroende av Esboborna att representera dem i stadsfullmäktige. Det finns många röster som är ute och söker ny adress i nästa val. Jag är säker på att valet kan gå riktigt bra.

Nina af Hällström, SFP, suppleant i Esbo fullmäktige
Nina af Hällström får Haglunds plats i fullmäktige. Nina af Hällström, SFP, suppleant i Esbo fullmäktige Bild: Yle/Helena von Alfthan nina af hällström

Carl Haglund ska ersättas av Nina af Hällström i Esbo fullmäktige. Hon har blivit ett bekant ansikte i fullmäktigesalen där hon varit ersättare.

- Eftersom vi är sju i gruppen så är det nästan alltid någon som har förhinder. Nina är rutinerad. Hon har sprungit mycket på de här mötena hela valperioden, och har ett starkt engagemang. Nina är alldeles utmärkt, säger Haglund.

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen