Hoppa till huvudinnehåll

Esbo godkände tak över Ring I

Från Esbo fullmäktige lista 21.12.2015
Kontoren vid Kägeludden får sällskap av två skyskrapor om ett par år. Från Esbo fullmäktige lista 21.12.2015 Bild: SARC Architects ring 1

Esbo fullmäktige beslöt på måndag att ombyggnaden av Ring I vid Kägeludden kan börja i januari. Ringvägen får ett grönt tak och det byggs två höga punkthus på Kägeludden.

Fullmäktige i Esbo har debatterat ombyggnaden av Ring I ombyggnad länge, och både De Gröna och Sannfinländarna har varit emot projektet. Men på måndag godkändes ombyggnadsplanerna i fullmäktige med rösterna 48-25.

Ringvägen ska delvis täckas med ett grönt tak så att trafiken på Ring I går i en tunnel. På det här sättet får Kägeludden en förbindelse till Otnäs.

Från Esbo fullmäktige lista 21.12.2015
Från Esbo fullmäktige lista 21.12.2015 Bild: SARC Architects ring 1

Arbetet inleds redan i januari. Ombyggnaden innebär omfattande stenbrytningsjobb som hade varit svårare och dyrare att göra efter att metrotrafiken i området inletts i augusti 2016.

Kostnaderna för ombyggnadsarbetet är över 40 miljoner euro, vilket staden till stor del täcker med tomtförsäljning. Byggbolaget SRV har köpt tomter på Kägeludden för att bygga två höga punkthus. Det ena har 32 våningar och det andra 36. Husen börjar byggas först om ett par år.