Hoppa till huvudinnehåll

LCMDF på Svenska Talande Klubben

LCMDF
LCMDF uppträder på STK i Karis den 19 februari 2016. LCMDF Bild: Anton Sucksdorff Photography Oy mia kemppainen

LCMDF och Cstar & Osq intar scenen fredagen den 19 februari 2016 på Affes i Karis. Kom på plats eller följ med på x3m.yle.fi.

Det nya året kickas strax i gång och Svenska Talande Klubben fortsätter sin turné i Svenskfinland. Den 19 februari anländer STK till Karis, närmare sagt Affes.

För kvällens energiska synthpunk står duon LCMDF. Syskonen Kemppainen har precis gett ut sin nya singel Rookie. Med låten vill de inspirera unga kvinnor.

- Jag vill lyfta fram diskussionen om kvinnor som förebild när man väljer vem man ställer på festivalscenerna och vems karriärer man väljer att pusha och hypa, säger Emma Kemppainen i en intervju till X3M.

Innan LCMDF stiger upp på scenen får vi ta del av Karis-rapparen Cstar (Simon Andersson) tillsammans med hiphop/reggaeartisten Osq (Oskar Fagerström). Cstar har faktiskt vunnit finska mästerskapen i rap och detta är hans andra gång på STK-scenen.

Cstar intar scenen igen på STK. Bild: X3M/Jonny Forsman cstar

Mera info om artisterna hittar du här:

facebook.com/lcmdf
soundcloud.com/cstar
soundcloud.com/osq

Om STK

Svenska Talande Klubben presenterar kommande stjärnor, artister och band, såväl signade som osajnade. Svenska Talande Klubben begränsar sig inte till en viss musikstil, till ett visst land eller till ett visst språk. Svenska Talande Klubben riktar sig till svensk-, finsk- och andratalande.

  • Live kl. 14.55: Regeringen svarar på frågor från studerande om coronaläget

    Talar om välbefinnande och framtidsutsikter.

    Regeringen vänder sig till studenterna med framtidshopp i dystra coronatider. När kan studenterna återvända till högskolorna, när nås de av vaccinet och finns det några jobb under studietiden och efter examen? Det kan bli frågor vid dagens coronainfo för studerande klockan 15. Svenska Yle streamar och rapporterar direkt.

  • Förslaget på en bro över järnvägen i Hangö norra röstades ner

    Plankorsningen i Hangö norra borde bli säkrare.

    Plankorsningen över järnvägen i Hangö norra borde rivas och ersättas med en mer trafiksäker lösning då Hangö-Hyvingebanan elektrifieras. Det anser Trafikledsverket som erbjuder sig att dela på kostnaderna med staden. Men majoriteten i stadsstyrelsen vill annorlunda.