Hoppa till huvudinnehåll

Livet och träningen bakom de enorma framgångarna

De norska skiddamerna är hela landets favoriter och obestridligt världens bästa damlandslag på skidor. Resultaten talar för sig själva. I sju avsnitt får vi följa landslaget under ett halvår, från juni 2014 och fram till nyår när truppen till VM i Falun skall tas ut. VM är det stora målet för dem alla.

I serien får vi följa landslaget under träning, samlingar och i privatliv. Marit Bjørgen och Therese Johaug är i dag de största stjärnorna, men laget är sprängfyllt med talanger som Ingvild Flugstad Østberg, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Kristin Størmer Steira, Heidi Weng, Maiken Caspersen Falla, Celine Brun-Lie, Marthe Kristoffersen, Martine Ek Hagen och Kathrine Harsem.

Det norska damlaget på skidor är laget som alla vill kopiera och som varit noga med att hålla media på ett visst avstånd. Nu får vi för första gången följa med i kulisserna.

VM i Liberec 2009 blev en missräkning men efter det har man varit suveräna. Vad var det man gjorde? Hur bygger man en laganda när alla vill vara bäst? Hur balanserar man sin elitsatsning med en vardag där alla sliter i en? I varje avsnitt får vi också stifta närmare bekantskap med en av landslagsstjärnorna.

Serien består av sju avsnitt plus ett VM-special som följer landslaget under själva VM-tävlingarna i Falun. Ett mästerskap som bjuder på stora framgångar men där inte allt går som man tänkt sig.

Världens bästa skiddamer
Seriestart tisdag 22.12.2015 kl. 20.00
7+1 avsnitt
30 dagar på Arenan

Produktion: Globus Media för NRK / Nordvision

Serien sänds preliminärt enligt följande:
Avsnitt 1: tisdag 22.12
Avsnitt 2: torsdag 24.12
Avsnitt 3: tisdag 29.12
Avsnitt 4: torsdag 31.12
Avsnitt 5: tisdag 5.1
avsnitt 6: onsdag 6.1
Avsnitt 7: torsdag 7.1
Avsnitt 8 (VM-special): fredag 8.1

Mer från programmet

Läs också