Hoppa till huvudinnehåll

Tarja Halonen övervakar Reuters etiska principer

president Tarja Halonen
president Tarja Halonen Bild: Foto: Yle/Jyrki Valkama tarja halonen

President Tarja Halonen har fått en plats i styrelsen för det bolag som övervakar att nyhetsbyrån Reuters följer sina etiska principer.

- Det är en stor ära för oss att få tillgång till hennes erfarenhet i Founders Share Company. Hon är ett perfekt tillskott till styrelsen, säger Thomson Reuters Founders Share Companys styrelseordförande, Danmarks tidigare utrikesminister Uffe Ellemann-Jensen i ett pressmeddelande.

Bolagets uppdrag är att övervaka att det 2008 fusionerade Thomson Reuters inte går emot sina etiska principer.

Reuters är en anrik brittisk nyhetsbyrå som tvingades fusioneras med kanadensiska Thomson eftersom det ekonomiska läget var så dåligt för nyhetsbyrån. Det fusionerade bolaget antog då Reuters etiska principer som är skrivna 1941. De stipulerar bland annat att Reuters nyhetsförmedling ska vara självständig, ärlig och objektiv.