Hoppa till huvudinnehåll

En död i explosion på flygplats i Istanbul

Ett flygplan på flygplatsen Sabiha Gökçen i Istanbul i samband med en flygkapning 7.2.2014
Ett flygplan på flygplatsen Sabiha Gökçen i februari 2014 Ett flygplan på flygplatsen Sabiha Gökçen i Istanbul i samband med en flygkapning 7.2.2014 Bild: EPA/SEDAT SUNA sabiha gökçen

En kvinna dog och en annan skadades i en eller flera explosioner på flygplatsen Sabiha Gökçen i Istanbul natten till onsdagen.

Nattens explosion ägde rum intill flygplatsterminalen där plan står parkerade på Istanbuls näst största flygplats Sabiha Gökçen, på den asiatiska sidan av staden. Flygplatsens ägare Malaysia Airports talar om flera explosioner.

Två städerskor skadades i explosionen eller explosionerna. En av dem dog senare på sjukhus.

Det förekommer motstridiga uppgifter om var städerskorna befann sig vid den aktuella tidpunkten - i eller utanför planen. Inga andra människor skadades, men också tre flygplan ska ha tagit skada av explosionen.

Många möjliga misstänkta

Orsaken till explosionerna är ännu inte känd, men turkiska myndigheter utreder om det kan ha handlat om en eller flera bomber.

Under de senaste veckorna har flera misstänkta medlemmar av terrororganisationen Islamiska staten griptis i Turkiet, misstänkta för att ha planerat attentat i Istanbul.

Men turkisk polis har också jagat medlemmar av den kurdiska PKK-gerillan och den vänsterextrema gruppen DHKP-C. Alla de här grupperna har utfört attentat i Turkiet under de senaste månaderna.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes