Hoppa till huvudinnehåll

Jalonen om valet av spelare: Skillnaderna är väldigt små

Jukka Jalonen
Jukka Jalonen Bild: Lehtikuva jukka jalonen

Jukka Jalonen har presenterat sitt lag till hemma-VM som börjar på annandag jul. Sju spelare som ingått i den senaste truppen petades och chefstränaren medger att det var ett svårt val.

På annandag jul inleder unglejonen VM och nu är det klart vilka spelare som får dra på sig landslagströjan på hemmaplan i Helsingfors.

Sju spelare som varit med på det senaste lägret petades och för chefstränaren Jukka Jalonen orsakade urvalsprocessen huvudbry.

– Det var en utmanande process då det fanns många bra spelare och skillnaderna är väldigt små. Jag var tvungen att tänka på rollfördelningen och vilka spelare som passar både i numerärt över- och underläge.

– Då beslutet sedan meddelades var det tufft för både spelare och tränaren, säger han till Yle.

Rantanen en toppförstärkning

De spelare som fick lämna truppen var backarna Jesper Mattila, Robin Salo och Urho Vaakanainen samt anfallarna Teemu Lämsä, Miro Mäkinen, Jonne Tammela och Patrik Virta.

Finland förlorade de två sista träningsmatcherna inför VM men Jalonen är trots det inte orolig. Speciellt inte då laget får en ordentlig förstärkning i Mikko Rantanen som kommer att vara lagkapten.

– Det är en verklig toppförstärkning och en ledare på isen. Han är en av världens bästa spelare i sin åldersklass och det har vi sett i AHL den här säsongen, säger Jalonen.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport