Hoppa till huvudinnehåll

Målkalas och nätskandal då Sverige och Kanada genrepade

Jake Virtanen gör mål mot Sverige
Jake Virtanen gjorde två mål mot Sverige. Jake Virtanen gör mål mot Sverige Bild: Lehtikuva kanadas juniorlandslag

Tretton mål bjöd de två guldkandidaterna Sverige och Kanada på då man genrepade inför junior-VM som börjar på annandag jul. Under matchen var det stora problem med nätet i målburarna.

Kanada har spelat i final i elva av de fjorton senaste VM-turneringarna och årets lag vill också säkert vara med och kämpa om guld. Men efter genrepet mot Sverige har man en del att fundera på.

Kanada övertygade stort i de två första perioderna och efter 40 minuter ledde man med 5–1. Avgjort eller? Inte riktigt.

Sverige visade karaktär då man reducerade flera gånger om i den sista perioden och då fem minuter återstod hade man fullbordat sin upphämtning och kvitterat matchen till 6–6

Något som arrangörerna har att fundera på inför VM är nätet i målburarna i Helsingfors ishall. Vid tre av Sveriges mål gick pucken rakt genom nätet.

Kanada gick till slut ändå segrande ur striden och laget vann matchen med 7–6. Vancouver Canucks Jake Virtanen som har rötter i Österbotten gjorde två mål i matchen.

Tråkiga nyheter för Sverige var att backen Sebastian Aho (inte att förväxlas med Finlands Sebastian Aho) fick föras till sjukhus efter en skada på struphuvudet i den första perioden.

Sverige och Kanada spelar i samma grupp i VM och möts i den sista gruppspelsmatchen på nyårsafton.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport