Hoppa till huvudinnehåll

Julfirande världen över i bilder

Den ettåriga koalan Bon Bon firar jul på Rainforestation Nature Park i Cairns i Australian.
Den ettåriga koalan Bon Bon firar jul på Rainforestation Nature Park i Cairns i Australien. Den ettåriga koalan Bon Bon firar jul på Rainforestation Nature Park i Cairns i Australian. Bild: EPA/TOURISM AND EVENTS QUEENSLAND AUSTRALIA AND NEW ZEALAND jultraditioner

Julen firas på många olika sätt världen över. Här är ett urval av bilder från några av världens hörn.

Skolbarn firar jul i en skola i Amritsar i Indien den 23 december. Trots att endast omkring 2 procent av indierna är kristna firas julen i hela landet.
Skolbarn firar jul i en skola i Amritsar i Indien den 23 december. Trots att endast omkring 2 procent av indierna är kristna firas julen i hela landet. Skolbarn firar jul i en skola i Amritsar i Indien den 23 december. Trots att endast omkring 2 procent av indierna är kristna firas julen i hela landet. Bild: EPA/RAMINDER PAL SINGH jultradition
Fönstertvättare i julkostymer i Japans huvudstad Tokyo på julafton.
Fönstertvättare i julkostymer i Japans huvudstad Tokyo på julafton. Fönstertvättare i julkostymer i Japans huvudstad Tokyo på julafton. Bild: EPA/KIMIMASA MAYAMA jultradition
En liten indisk pojke delar ut godis i slummen i staden Amritsar den 25 december.
En liten indisk pojke delar ut godis i slummen i staden Amritsar den 25 december. En liten indisk pojke delar ut godis i slummen i staden Amritsar den 25 december. Bild: EPA/RAMINDER PAL SINGH jultradition
Juldagssimning i Barcelona.
Juldagssimning i Barcelona. Juldagssimning i Barcelona. Bild: EPA/ALEJANDRO GARCIA juldagen
Ett nepalesiskt par tar en selfie med låtsassnö i håret under ett juljippo i Katmandu 25.12. Julen har varit en helgdag i Nepal sedan år 2008.
Ett nepalesiskt par tar en selfie med låtsassnö i håret under ett juljippo i Katmandu 25.12. Julen har varit en helgdag i Nepal sedan år 2008. Ett nepalesiskt par tar en selfie med låtsassnö i håret under ett juljippo i Katmandu 25.12. Julen har varit en helgdag i Nepal sedan år 2008. Bild: EPA/HEMANTA SHRESTHA jultradition
En palestinsk man i tomteutstyrsel ride rpå en kamel i Jerusalem.
En palestinsk man i tomteutstyrsel rider på en kamel i Jerusalem. En palestinsk man i tomteutstyrsel ride rpå en kamel i Jerusalem. Bild: EPA/JIM HOLLANDER jultradition
Några flickor förbereder sig för julmässa i en kyrka i Bangladeshs huvudstad Dhaka. Endast omkring en procent av befolkningen i landet utgörs av kristna.
Några flickor förbereder sig för julmässa i en kyrka i Bangladeshs huvudstad Dhaka. Endast omkring en procent av befolkningen i landet utgörs av kristna. Några flickor förbereder sig för julmässa i en kyrka i Bangladeshs huvudstad Dhaka. Endast omkring en procent av befolkningen i landet utgörs av kristna. Bild: EPA/ABIR ABDULLAH jultradition
Människor i tomteinspirerad badutstyrsel deltar i ett traditionellt evenemang i Orankesee i Berlin.
Människor i tomteinspirerad badutstyrsel deltar i ett traditionellt evenemang i Orankesee i Berlin. Människor i tomteinspirerad badutstyrsel deltar i ett traditionellt evenemang i Orankesee i Berlin. Bild: EPA/BERND VON JUTRCZENKA jultradition
Tomteklädda elefanter och deras skötare i den anrika thailändska staden Ayutthaya norr om huvudstaden Bangkok.
Tomteklädda elefanter och deras skötare i den anrika thailändska staden Ayutthaya norr om huvudstaden Bangkok. Tomteklädda elefanter och deras skötare i den anrika thailändska staden Ayutthaya norr om huvudstaden Bangkok. Bild: EPA/DIEGO AZUBEL jultradition
En muslimsk kvinna med sin baby i tomteluva i Betlehem på julafton.
En muslimsk kvinna med sin baby i tomteluva i Betlehem på julafton. En muslimsk kvinna med sin baby i tomteluva i Betlehem på julafton. Bild: EPA/ATEF SAFADI jultradition

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes