Hoppa till huvudinnehåll

Rolf Larsson – "Skönt att vara hemma"

Rolf Larsson
Rolf Larsson 2015

Rolf Larsson spelade de tre senaste säsongerna i Brobergs IF i den svenska elitserien. Nu spelar han bandy i Helsingfors med endast ett mål: att vinna ett andra FM-guld med HIFK. Att var tillbaka i Helsingfors känns skönt.

– Nå det fanns flera orsaker men den främsta var att bo på ett litet ställe med femtontusen invånare är inte så sprittande. Bandyn är den största sporten i stan men i något skede blir det tillräckligt. Jag har haft lite väl många skador under de här åren, men trots det har det varit en enorm upplevelse och man känner att man har utvecklats som spelare, säger Rolf Larsson till Yle Sporten.

Skillnaderna mellan finsk och svensk bandy är många. Vilka tycker Larsson att är de största skillnaderna?

– De största skillnaderna är individuell skicklighet, klubbteknik, taktiskt kunnande, allting är proffsigare i Sverige. Dessutom finns det i Sverige flera inomhusarenor. I sverige kommer juniorerna ut på en stor plan i augusti, medan vi får vänta till november eller december. Det är inte så konstigt att Sverige drar ifrån och Ryssland likaså, fortsätter Larsson.

HIFK spelade senaste säsong i finalen. Kampparit var ändå starkare och tog hem guldet. Rolf Larsson var med då HIFK vann FM-guld år 2010. Den här säsongen duger inget annat för Larsson och HIFK än ett nytt FM-guld för IFK. Men vägen dit är ännu lång.

– Spelet har haltat lite, eller inte så lite heller, men siktet är inställt på final och att vinna finalen. Vi har en vinnarkultur och den rätta moralen i killarna, säger Larsson.