Hoppa till huvudinnehåll

70 miljoner lyssningar på Beatles under julhelgen

The Beatles.
The Beatles släppte sitt sista album år 1970. The Beatles. Bild: UPI / Lehtikuva beatles

Den brittiska gruppen Beatles sånger har fått miljontals lyssningar på online-musiktjänsten Spotify under julhelgen. Bandet meddelade förra veckan att hela deras produktion kommer att vara tillgänglig på nio streamingtjänster för musik från och med julafton.

Spotify, som är den största musikstreamingtjänsten, uppger att Beatles sånger fick 70 miljoner lyssningar på julafton, juldagen och annandag jul. Det här innebär att varje Spotify-användare lyssnade på i genomsnitt en Beatles-låt.

Den mest spelade låten var Come Together, som spelades 2,3 miljoner gånger. Det är öppningslåten på Beatles mest sålda album Abbey Road från år 1969.

Enligt Spotify var 65 procent av dem som lyssnade på Beatles-låtarna under 34 år gamla. Spotify anser därför att de nu erbjuder en ny generation möjligheten att upptäcka en av historiens mest kända musikgrupper.

Utöver Spotify kan man lyssna på Beatles musik bland annat i tjänsterna Tidal, Deezer, Apple Music och Google Play.

Det är 45 år sedan Beatles släppte sitt sista album Let It Be.

Läs också