Hoppa till huvudinnehåll

Hjälp flyktingbarnen via Tongåvan

Syrisk flicka på flyktingläger.
Syrisk flicka på flyktingläger. Bild: EPA/YOUSSEF BADAWI syrisk flicka

Hela januari har du möjlighet att via Unicef hjälpa barnen som är på flykt. De behöver hjälp nu mer än någonsin tidigare – miljoner barn hotas av den kalla vintern.

Över två miljoner barn har flytt från Syrien till grannländerna. Flyktinglägren är primitiva och fulla till brädden och förhållandena är kärva speciellt på vintern då temperaturen sjunker.

Risken för att barnen insjuknar på grund av det kalla vädret är stor. De är också i fara när familjerna bränner plast och andra giftiga material i sina skydd för att hållas varma.

Unicef hjälper miljoner barn på flykt och för hjälpen fram. De distribuerar hjälppaket med kläder, filtar och värmeanordningar åt familjerna.

Unicef arbetar för att förändra barns liv

Unicef är världens största och mest inflytelserika barnorganisation, som arbetar långsiktigt för de barn som har det sämst ställt, oberoende av deras nationalitet, religion eller politiska övertygelse.

Deras arbete baserar sig på FN:s barnkonvention, vars viktigaste syfte är att trygga barnens grundrättigheter: hälsa, utbildning, jämlikhet och skydd.

Unicef ser till att barn får en bra start i livet, har tillgång till rent vatten, vaccinerar dem mot farliga sjukdomar, ser till att de går i skola, skyddar barn mot våld och bekämpar hiv-aids.

Hjälp flyktingbarnen att hålla sig varma den här vintern. Skänk en gåva till Unicefs nödhjälpsfond.

Stöd insamlingen

Ring till donationstelefon 0600-14500 (10,19 €)

Skicka textmeddelandet UNICEF till numret 16499 (10 €)

Skicka textmeddelandet UNICEF20 till numret 16499 (20 €)

Ge en gåva via Unicefs webbplats

Kontonumret är FI151 5293 0000 000 87

Du kan också bli månadsgivare.

Tongåvan på fredag kl 19.30.

Läs också

Nyligen publicerat - Vega