Hoppa till huvudinnehåll

JVM: Finland – Tjeckien 5–4 55 min

Förutsättningarna inför den sista matchen i gruppspelet är enkla. Vinner Finland över Tjeckien så slutar man tvåa i gruppen. En förlust betyder en tredjeplats.

Det är två jämna lag som möts i Helsingforsarenan och båda lagen har visat prov på sitt kunnande och skapat ett flertal farliga målchanser.

För Finlands del var det främst superkedjan med Patrik Laine, Sebastian Aho och Jesse Puljujärvi som skapade mest oreda framför det tjeckiska målet i den första perioden.

Kedjan gjorde också Finlands första mål i matchen då Jesse Puljujärvi tidigt i den andra perioden satte 1–0. I anfallet innan hade Veini Vehviläinen gjort en kalasräddning på David Pastrnaks friläge.

Glädjen efter målet varade ändå bara i tre minuter för då kvitterade Jiri Smejkal till 1–1.

Och kvitteringsmålet tände Tjeckien. Knappt två minuter senare var Jan Ordos framme och förde upp laget i ledning.

Men Finland gav sig inte och fyra minuter senare hade laget både kvitterat och tagit ledningen.

Först kvitterade Roope Hintz efter en stark individuell prestation och sedan gav Antti Kalapudas laget ledningen i spel i numerärt överläge.

Finland såg ut att få gå till pausvila i ledning men i spel fyra mot fyra kvitterade David Sklenicka då en halv minut återstod av mittperioden.

I den sista perioden visade Finland igen sin sårbarhet i defensiven och Michael Spacek kunde ingen ge Tjeckien ledningen efter 49 minuter.

Men än en gång kom Finland tillbaka och Jesse Puljujärvi visade vägen då han kvitterade till 4–4 i spel i numerärt överläge. Och några mintuter senare gav Patrik Laine laget ledningen igen.

Finland spelar bara med två egentliga backpar då Vili Saarijärvi har lämnat matchen på grund av sjukdom.

Finland – Tjeckien
20.57 1–0 Puljujärvi (Aho)
24.22 1–1 Smejkal (Spacek, Pastrnak)
26.08 1–2 Ordos (Vozenilek, Soustal)
28.06 2–2 Hintz
30.46 3–2 Kalapudas (Kapanen, Niku) PP
39.27 3–3 Sklenicka (Masin)
48.37 3–4 Spacek (Pastrnak, Smejkal)
50.10 4–4 Puljujärvi (Nättinen, Juolevi)
54.13 5–4 Laine (Juolevi, Aho)

Läs också

Nyligen publicerat - Sport