Hoppa till huvudinnehåll

Rysslands tränare: Domarna ville att Finland vinner gruppen

Ryssland firar mål, Finland-Ryssland, JVM 2015-2016.
Ryssland besegrade Finland tidigare i turneringen. Ryssland firar mål, Finland-Ryssland, JVM 2015-2016. Bild: Lehtikuva junior-vm

Den ryska chefstränaren i junior-VM i ishockey kommer med ett minst sagt kontroversiellt uttalande om domararbetet i Helsingforsturneringen.

Valeri Bragin påstår att domarna ville se Finland som etta i gruppen, som slutade med Ryssland på första och hemmanationen på andra plats.

Det är domarnas agerande i den avslutande gruppspelsmatchen mellan Ryssland och Slovakien som fått den ryska lotsen att se rött.

– Alla såg det ju, det var helt klart. Vi varnade spelarna redan före matchen att domarna gör allt för att få Finland att vinna gruppen, sa Bragin till ryska reportrar efter kampen enligt R-Sport.

Ryssland slog Slovakien med 2-1 och säkrade gruppsegern. Om ryssarna hade förlorat, skulle Finland ha haft chansen att gå upp i topp och därmed få emot sig Danmark i kvartsfinal.

Domarna Mikael Nord från Sverige och Jean-Philippe Sylvain från Kanada tilldömde Ryssland sju och Slovakien fyra utvisningar.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport