Hoppa till huvudinnehåll

Typisk nyårsnatt med groll och trubbel på sina håll

Raketer ovanför Senatstorget under nyåret 2015/2016.
Raketer ovanför Senatstorget under nyåret 2015/2016. Bild: Lehtikuva nyårsraketer

Det nya året har i huvudsak välkomnats lugnt, uppger polisen som beskriver natten som en ganska typisk nyårsnatt på många håll. I Uleåborg greps flera personer på grund av slagsmål och skadegörelse.

14 personer har fått skador i ögonen på grund av raketer. Antalet skadade är fler än i fjol, då fick elva personer skador i ögonen som en följd av raketerna.

Polisen rapporterar också om rattfylleri, störande beteende samt småskalig skadegörelse på olika håll i landet.

Polisen beskriver på många håll natten som en väldigt typisk nyårsnatt. I Helsingfors uppger överkommissarie Jussi Huhtela att folk väldigt bra följt uppmaningarna att inte skjuta raketer i kärncentrum eller på andra förbjudna områden. Kring 35 000 personer deltog i nyårsevenemanget på Senatstorget.

Också i Östra och Västra Nyland har det varit en lugn nyårsnatt utan större olyckor eller skador på egendom.

Däremot har polisen i Uleåborg haft fullt upp under natten med slagsmål och folk som skjuter raketer på farligt vis. Ingen har skadats allvarligt i incidenterna men flera är gripna.

I Birkaland och Mellersta Finland har några sopcontainrar brunnit.

Dessutom har polisen tvingats lugna ner internt groll mellan asylsökande på tre asylboende i Tammerfors, Jyväskylä och Forssa. I Forssa skadades en person i huvudet och fördes till sjukhus. Polisen utreder det skedda som misshandel.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes