Hoppa till huvudinnehåll

Hem och skola i Virkby har inte besvärsrätt

Virkby skola
Virkby skola ska enligt planerna flytta in i Källhagens skola. Virkby skola Bild: YLE/Sofia Lindahl virkby skola

Föreningen Hem och skola vid Virkby skola har inte rätt att besvära sig över ett beslut i Lojo stadsfullmäktige. Det beror på att det är ett ärende som är under beredning och att det först stod felaktigt i protokollet att man kan besvära sig, säger stadsstyrelsen.

Hem och skola vid Virkby skola besvärade sig till Helsingfors förvaltningsdomstol efter att stadsfullmäktige behandlat skolnätet den 28 oktober.

Då drog fullmäktige upp riktlinjer för hur skolnätet ska utvecklas. Ett av förslagen är att Virkby skola flyttar till Källhagens skola.

Det här ärendet ska ännu behandlas i stadsstyrelsen och först då kommer man att ha besvärsrätt.

HoS-föreningen har begärt att Lojo stadsfullmäktiges beslut upphävs.

Staden upptäckte först senare att det blev ett fel i protokollet där det står att det går att anföra besvär över beslutet. Det ändrade staden i det finska protokollet, men först litet senare i den svenska versionen. Det upptäckte tydligen besvärsställarna inte i tid.

Helsingfors förvaltningsdomstol har bett staden om ett utlåtande. Stadsstyrelsen anser att förvaltningsdomstolen inte ska behandla det felaktiga besväret från Hem och skola vid Virkby skola.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland