Hoppa till huvudinnehåll

Misstänkt föremål på Arlanda ofarligt

Terminal 2 Arlanda.
Det misstänkta föremålet fanns i ett parkeringshus vid terminal 2. Terminal 2 Arlanda. Bild: Wikimedia Commons/ Alexandar Vujadinovic terminal 2

Ett parkeringshus på Arlanda flygplats utrymdes på tisdagsmorgonen efter att man fann ett misstänkt föremål i ett parkeringshus vid terminal 2. Föremålet visade sig vara ofarligt.

Det misstänkta föremålet undersöktes av bombtekniker och polisens bombrobot skickades in i parkeringshuset. Vid 10-tiden konstaterades föremålet ändå vara ofarligt och parkeringshuset som spärrats av kunde öppnas igen.

Så länge undersökningarna pågick spärrades också kontoren på första och andra våningen i terminalen 2 av och minst fyra flyg från terminalen sköts upp under morgonen.

Orsaken att skyddsvakterna reagerade var att föremålet såg "konstigt" ut.

- Det är inslaget på ett speciellt sätt. Mer kan jag inte säga, men det är på ett annorlunda sätt som gör att man reagerar på det, sade Kenneth Knuts på Arlandapolisen till Expressen.

Den svenska statliga flygplatsoperatören Swedavia har under förmiddagen uppmanat människor som ska flyga från Arlanda att komma till flygplatsen i god tid.

Läs också