Hoppa till huvudinnehåll

Ny bok om livet ges ut i Fiskars

Fiskars bruk
Flera diskussioner har ordnats i Fiskars bruk om allt från boende till miljö. Radio Fiskars har bandat dem och nu ges tankarna ut i bokform. Fiskars bruk Bild: YLE/Sofia Söderlund fiskars värdshus

I Fiskars har tankar kring boende, livet, konst och miljö blivit en bok. Ytterligare en bok ska ges ut i höst. Diskussionerna har bandats av Radio Fiskars som ger ut böckerna.

Boken heter Ajattelu on ilmaista! Det kostar int´att tänka! Boken har sammanställts av Suvi Heino från Radio Fiskars och Katarina Reuter och Hanne Horte-Garner.

Inga färdiga sanningar

Syftet med boken är att väcka diskussion och frågor utan att ha färdiga sanningar. Vilka hot och möjligheter finns i vår omgivning?

Boken består av åtta diskussioner som hölls i Kopparsmedjan i Fiskars bruk från oktober 2013 till april 2014. Det är Suvi Heino och Katarina Reuter som tagit initiativ till diskussionerna.

Arbetsgruppen håller på att sammanställa den andra boken som utkommer i höst. Den består av diskussioner som hölls 2015.

Suvi Heino säger att diskussionerna troligen fortsätter hösten 2016.

Att göra gott och att förgöra människan

Professorn i astromoni, Esko Valtaoja, är en av dem som är med i den första boken. Han diskuterade det faktum att en del tyckter att det var bättre förr och att dagens teknologi kommer att förgöra människan.

Verksamhetsledare Frank Johansson från Amnesty pratade om att göra gott.

Boken kan beställas från Radio Fiskars, Fiskars museum och Café Antique i Fiskars. Man kan också fråga efter böckerna i biblioteken i Pojo och Karis.