Hoppa till huvudinnehåll

Man med med kniv och falsk bombväst ihjälskjuten i Paris

Parispolis sköt ihjäl terrormisstänkt utanför polisstation 7.1.2016
Parispolis sköt ihjäl terrormisstänkt utanför polisstation 7.1.2016 Bild: EPA/YOAN VALAT paris

Polis i Frankrike har skjutit ihjäl en man beväpnad med kniv och en falsk bombväst, som försökte tränga sig in i en polisstation i norra Paris

Mannen dödades då han försökte tränga sig in i polisstationen samtidigt som han skanderade Allahu Akbar eller "Gud är större" på arabiska.

- En man försökte angripa en polisman vid ingången innan han skjöts ihjäl av polisen. Bombexperter på plats bekräftar att det rörde sig om en falsk bomb, säger polisens talesman Pierre Henry-Brandet.

Området kring polisstationen i stadsdelen Goutte d'Or har spärrats av och polisen utreder fallet som ett terrorrelaterat brott.

En stor del av invånarna i stadsdelen har rötter i Nordafrika.

Fortsatt terrorhot enligt Hollande.

Några minuter tidigare hade president Francois Hollande hedrat minnet av de tre poliser som dödades av terrorister i Paris för ett år sedan.

President Francois Hollande hedrade minnet av dem som dödades i terrordåd för ett år sedan, bland dem tre poliser
President Francois Hollande hedrade idag minnet av dem som dödades i terrordåden i Paris för ett år sedan, bland dem tre poliser President Francois Hollande hedrade minnet av dem som dödades i terrordåd för ett år sedan, bland dem tre poliser Bild: EPA/ETIENNE LAURENT francois hollande

-Terrorhotet fortsätter och Frankrike måste effektivera övervakningen av radikaliserade medborgare som har anslutit sig till IS eller andra jihadister och sedan återvänder hem, sade Hollande i ett tal inför poliser.

- Polismännen dödades i tjänst, så att vi kan leva i frihet, tillade Hollande.

Det har idag gått exakt ett år sedan terrordåden i Paris, som började med en attack mot den satiriska tidskriften Charlie Hebdo.

Elva personer i redaktionen dödades av två franska bröder medan en poliskvinna sköts ihjäl utanför byggnaden.

Under jakten på bröderna och en tredje terrorist de följande dagarna, dödades ytterligare fem personer utöver de tre gärningsmännen.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes