Hoppa till huvudinnehåll

HIFK:s andra halvlek knäckte GrIFK

Lotta Kulju var bäst i HIFK med nio mål. HIFK-SIF 2.12.2015 Bild: Yle/Janne Karinkanta damhandboll,handboll,hifk,hifk damer,hifk handboll,kulju,lotta kulju

Det var botten mot toppen. Det blev ändå dramatik mellan GrIFK och HIFK. Till slut knep favoriterna en knapp seger.

Efter trettio minuters spel i Grankulla var det jämnt skägg mellan nästjumbon GrIFK och tabelltvåan HIFK. Då såg det ut att kunna bli en riktigt spännande andra halvlek, men sedan vände vinden.

Under den första kvarten av andra halvlek satte hemmalaget två bollar bakom Annika Lindström i HIFK-målet. Den takten håller givetvis inte mot HIFK.

Helsingforslaget gick ifrån och vann med tre bollars marginal. Tack vare 23–20-segern tog HIFK in två poäng på tabellettan Dicken. GrIFK är fortfarande nästjumbo i tabellen.

Resultat:
GrIFK–HIFK 20–23 (12–12)

 • EK vill ha sänkta skatter och lägre dagisavgifter

  Många krav inför regeringens halvtidsgranskning.

  Finlands näringsliv EK hoppas på sysselsättande åtgärder och sänkta skatter inför regeringens halvtidsgranskning i april. EK vill lindra beskattningen av arbete och sänka dagvårdsavgifterna. I gengäld kan en del företagsstöd sänkas.

 • Polisen utreder vanvård vid Etseri djurpark

  Nu utreds vem som bär ansvaret för olyckan.

  Polisen har förhört ögonvittnen till olyckan i tisdags när en sjuårig pojke skadades allvarligt på Etseri djurpark. Pojken hade rört sig nära vargstägslet då två vargar bet honom i armen.

Läs också

 • Vem var kvinnan bakom Pippi?

  Hon gestaltade Pippi på bild, men vem var hon?

  Trots att hon skapade bilden av den Pippi vi alla känner till med fräknar över hela ansiktet och två roströda flätor som står rakt ut är det få som känner till kvinnan som gav bildlig gestalt åt många av Astrid Lindgrens mest älskade figurer.

 • Norovirus lurar på handtag och strömbrytare - så här skyddar du dig

  Desinfektionsmedel dödar inte noroviruset.

  En efter en kroknar vänner, arbetskamrater och bekanta under vinterns kräksjuka. Och medan de ligger hemma och mår illa kan viruset lura kvar på dörrhandtag, tangentbord och strömbrytare i flera dygn. Här är tre tips för hur du tacklar noron.

Nyligen publicerat - Sport