Hoppa till huvudinnehåll

Spännande jaktstarter i Ruhpolding

Kaisa Mäkäräinen har ett ypperligt läge att knipa säsongens tredje seger. Mäkäräinen startar som trea, endast två sekunder efter Franziska Hildebrand som vann sprinten igår.

Tjeckiens Gabriela Soukalova som förlorade 0,3 sekunder åt Hildebrand startar samtidigt som tyskan ut i spåret. Inom en minut startar 16 åkare, som just 16:e Mari Laukkanen, 58 sekunder efter täten.

Trots att det i går blev prickfritt för Mäkäräinen på vallen räckte inte farten i spåret till mer än en tredje plats. Det var första gången på fyra år som Mäkäräinen inte vann en tävling där hon prickat alla tavlor. Senast skedde det i Anterselva 2012, då Mäkäräinen förlorade åt Magdalena Neuner.

Mari Laukkanen gjorde säsongens bästa tävling i sprinten och har chans att ta en placering bland de tio främsta. Till tionde plast är det vid start bara 19 sekunder för Laukkanen.

På basis av säsongens tidigare jakstarter kommer segern i dagens tävling i Ruhpolding att göras upp mellan Hildebrand, Soukalova, Mäkäräinen och tyskan Laura Dahlmeier som startar som fyra, en sekund efter Mäkäräinen.

Jaktstart damer kl. 16:10 TV2 och Yle Arenan

Läs också

Nyligen publicerat - Sport