Hoppa till huvudinnehåll

Åbo Akademis minoritetsforskning lockar internationellt

åa
åa Bild: Yle/Andy Ödman åa

Under 2015 utlyste Åbo Akademi sju befattningar som biträdande professor inom akademins tre profilområden för forskning. Sammanlagt inkom 143 ansökningar, av vilka 99 stycken till de tre befattningarna inom profilområdet minoritetsforskning.

Målet har varit att rekrytera internationellt och av ansökningarna kom cirka hälften från utlandet.

- Vi är mycket glada över det stora intresset för minoritetsprofilen. Vi kommer att skapa en synlig plattform för Åbo Akademis minoritetsforskning med hjälp av dessa nyrekryteringar, säger Pekka Santtila, dekanus vid fakulteten för humaniora, psykologi och teologi i ett pressmeddelande.

Resterande ansökningar fördelades enligt följande: 21 till molekylär process- och materialteknologi och 23 till läkemedelsutveckling och diagnostik.

Läs mer på ÅA:s webbplats.

Läs också