Hoppa till huvudinnehåll

Atlas värvar bosnier från Cocks

Atlas får förstärkning från Cocks. Atlas-HIFK 14.11.2015 Bild: Yle/Kristian Karlsson atlas,fm-ligan i handboll,handboll,källman,mikael källman

Vandalaget Atlas skiver på sin Facebook-sida att man skrivit kontrakt med Mirza Mimic. Kontraktet sträcker sig över resten av säsongen.

Mimic kommer från Cocks där han fick ganska sprasamt med speltid. Bosniern har redan börjat träna med Vandaklubben.

– Under hösten hade vi lite problem med skador och sjukdomar som orsakade spelarbrist. När vi fick möjligheten att värva Mimic var vi intresserade och visste att en spelare av hans kaliber skulle vara en förstärkning för oss, säger lagledaren Kenneth Ekström.

Mimic hade en stor roll i Helsingfors IFK före flytten till Cocks. I Riihimäkilaget kunde 27-åringen inte fortsätta sin målproduktion i samma takt och därför blev en flytt till ett annat lag aktuell.

Atlas ligger på femte plats i handbollsligan åtta poäng bakom ledande Cocks.

 • Kyrkoherden svarar: Vad går kyrkoasyl egentligen ut på?

  Jouni Lehikoinen berättar om kyrkoasylen.

  Kyrkoasylen har varit på tapeten igen efter att Inrikesministeriet med minister Paula Risikko (Saml) och kanslichef Päivi Nerg i spetsen uppmanat kyrkan att sluta erbjuda hjälp åt flyktingar. Vi bad Åboprästen Jouni Lehikoinen förklara vad kyrkoasylen egentligen innebär.

 • Komedin Raseborgs ruiner - häng med bakom kulisserna

  Pjäsen Raseborgs ruiner har premiär söndag 6.11 i Karelia.

  I rasande fart stormar ett gäng damer in mellan bänkraderna med handväskor och kvastar i hösta hugg. Det är gatupatrullen Soldiers of Gunhild som jagar Årets raseborgare. Vad är det som händer? Jo, övningarna inför komedin Raseborgs ruiner är i full gång.

 • Trump slår experter med häpnad - "Trotsar retorikens lagar"

  Tittarna gav ändå Clinton segern i valdebatten.

  Nästan två tredjedelar av tittarna ansåg att Hillary Clinton vann nattens första tv-debatt mellan presidentkandidaterna i USA, visar nyhetskanalen CNN:s opinionsmätning. Samtidigt fortsätter Donald Trumps framträdanden att förundra kommunikationsexperter.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport