Fyra länder har inlett fredssonderingar om Afghanistan i grannlandet Pakistan. I mötet deltar för första gången även Kina och USA.
Avsikten är att utreda möjligheterna att förmå talibanrebellerna att delta i direkta fredsförhandlingar med den afghanska regeringen.
- Det främsta målet för försoningsprocessen är att locka talibangrupperna till förhandlingsbordet och att erbjuda dem motiv för att överge våldet, säger den förre pakistanska utrikesministern Sartaz Aziz som i praktiken leder landets utrikespolitik.
Talibanerna har baser i Pakistan och rebellernas högsta ledning har sitt högkvarter i provinshuvudstaden Quetta i Baluchistan.
Talibanerna har i år ryckt fram på många håll i Afghanistan, särskilt i provinsen Helmand i söder och i Kunduz i norr.
Talibanrörelsen har också splittrats efter beskedet ifjol somras om att den högste ledaren mulla Omar hade avlidit i Pakistan ett par år tidigare.
Kinas medverkan inger förhoppningar
Det faktum att Pakistans nära allierade och ekonomiska uppbackare Kina deltar i mötet tas som ett tecken på att Pakistan menar allvar med sina fredssträvanden den här gången.
KIna är särskilt oroat över att det instabila läget i grannlandet Afghanistan påverkar de muslimska uighurerna i den kinesiska provinsen Xinjiang.
Allt fler uighurungdomar har fått militär utbildning av rebeller och jihadister i både Afghanistan och Pakistan.
Samtidigt har Islamiska staten IS brett ut sig och börjat utmana talibanerna, särskilt i östra Afghanistan.