Hoppa till huvudinnehåll

IS: Njazi Kuqi så gott som klar för PK-35

Njazi Kuqi spelade för TPS under fotbollsligasäsongen 2011. Njazi Kuqi Bild: YLE/ Janne Isaksson njazi kuqi,tps

Enligt tidningen Ilta-Sanomat kommer Njazi Kuqi att ansluta sig till Vandatruppen inom kort. Tränaren, delägaren och storebrodern Shefki ska ha övertalat anfallaren att återvända till den inhemska fotbollsligan.

Njazi Kuqi har spenderat de senaste åren utomlands, närmast kommer han från den tyska tredjedivisionen och SGS Grosspach. Enligt tränaren Shefki kommer han till Finland för att få ny fart på sin karriär.

– Det ser troligt ut att ”Nasse” kommer att spela för oss. Han skulle vara en riktig hård förstärkning till ett ligalag, säger Shefki Kuqi till tidningen.

Enligt Shefki Kuqi ansluter sig den tidigare landslagsanfallaren till PK-35 snarast möjligt.

Kuqi, Kuqi, Kuqi

Också den yngsta brodern Albert Kuqi och kusinen Daut Kuqi spelade för PK-35 under den senaste säsongen i division ett.

Shefki Kuqi avvisar ändå alla spekulationer om att släktingar skulle ha en klar biljett till ligalaget.

– Det stämmer inte. Jag kan ärligt säga att jag gör allt jag kan för att hjälpa mina bröder, men man måste förtjäna sin plats i ligalaget, säger Shefki till tidningen.

 • Manninen får chansen i lagtävlingen

  Förutom Manninen tävlar också Hirvonen, Herola och Mutru.

  Lagtävlingen i nordisk kombination står på programmet på söndag i Lahtis och nu har Finlands kvartett presenterats. En av de som får tävla är veteranen Hannu Manninen.

 • Giftermål ouppnåelig dröm för många Hongkongbor

  Männen är oatraktiva och kvinnorna kräsna, heter det.

  Kongflickor, giftiga män och överblivna kvinnor är några exempel på vad ensamstående personer kallas här i Hongkong. Alla benämningar har en nedsättande innebörd, och Hongkongborna fasar för att få en sådan stämpel.

 • Blomsterprakt i Åbo - kamelior och orkidéer blommar i botaniska trädgården

  Nu gäller det att besöka växthusen på Runsala i Åbo.

  Den som vill njuta av blomsterprakt ska bege sig till den botaniska trädgården på Runsala i Åbo. På vårvintern fylls botaniska trädgården av prunkande växter. Blommorna vaknar i takt med vårsolens strålar och därför lönar det sig att besöka växthusen under de kommande veckorna.

 • Vill du gifta dig samkönat i kyrkan? Välj i såfall Vanda

  Församlingsrådet har fattat beslut i frågan.

  Vanda svenska församling kommer att öppna sina utrymmen för vigsel av samkönade par. Det här har församlingsrådet bestämt. Övriga svenska församlingar i huvudstadsregionen har en annan linje i frågan. Av prästerna vid de svenska församlingarna i huvudstadsregionen är bara en redo att viga samkönade par.

Läs också

 • "Osmaklig" torvreklam upprör miljövänner

  Vi vill väcka debatt, svarar torvindustrin om kampanjen.

  Finlands Bioenergiförening väcker ilska med sin reklamkampanj, som propagerar för torv som bränsle och tillverkningsråvara. Miljöorganisationer betecknar kampanjen som vilseledande och direkt osmaklig.

 • Varför angår dödsstraffet oss?

  Behöver vi bry oss om att det finns dödsstraff i världen?

  Författaren Lars Åke Augustsson såg sin vän Willie Trottie få en dödande injektion i Huntsville i Texas, tjugoett år efter dödsdomen för dubbelmord. Däremot blev Anthony Graves frigiven efter att ha varit dödsdömd i aderton år. Och Lars Åke var med på trädgårdsfesten när Anthony återförenades med sin familj. Brottslingar ska straffas, men dödsstraffet är ett svek mot själva livet, tycker Lars Åke Augustsson

Nyligen publicerat - Sport

 • Manninen får chansen i lagtävlingen

  Förutom Manninen tävlar också Hirvonen, Herola och Mutru.

  Lagtävlingen i nordisk kombination står på programmet på söndag i Lahtis och nu har Finlands kvartett presenterats. En av de som får tävla är veteranen Hannu Manninen.

 • Dagens tävling: Hur långt blir Heikkinen från täten?

  Vinn en officiell VM-mössa från Lahtis!

  Den tredje tävlingsdagen i skid-VM i Lahtis bjuder bland annat på skiathlonloppen. Yle Sportens dagliga VM-tävling fokuserar i dag på herrloppet och det största finländska hoppet.