Hoppa till huvudinnehåll

Lagkapten Koljonen: Jag trodde han skulle skjuta

Finland-Italien, 13.1.2016
Miro Koljonen fick agera matchhjälte i comebacken. Finland-Italien, 13.1.2016 Bild: Yle/Kristian Karlsson fin-ita

Miro Koljonen var tillbaka i landslagströjan i hemmamatchen mot Italien och det med besked. Vid tiden 59.59 satte han segermålet efter en överraskande passning av Teemu Tamminen.

Italien hade utjämnat till 25-25 då sex sekunder återstod och Kaj Kekki tog timeout. Finland plockade ut sin målvakt Tuomas Laitinen och fem sekunder efter att spelet hade blåsts igång var bollen i Italiens mål.

– Vi hade kommit överens om att trycka på från vänster. Jag tänkte först göra ett screen åt Tamminen men då det steg mot honom så fick jag utrymme på kanten, sammanfattar Koljonen segermålet åt Yle Sporten.

– Jag trodde att han laddar för skott, men sen fick jag bollen och det vara att sätta den.

Koljonen spelade sin tredje match i det pågående VM-kvalet då han dragits med en fingerskada i sin högra hand.

– Det kändes ok att spela, men inte ville bollen riktigt hållas hela tiden i handen. Som tur har jag en stark vänster, säger Koljonen med ett brett smil på läppparna.

– De fem senaste veckorna har jag inte använt min högra hand värst mycket. Som tur fick jag i den sista passningen, konstaterar den vänsterhänta lagkaptenen.

Viktigt för hela projektet

Finland öppnade poängkontot i VM-kvalet i sin femte match. Enligt Koljonen har segern en stor betydelse fast den inte kom efter något finlir.

– Det här betyder mycket för hela laget. Vårt nya projekt behövde en seger. Det var första gången vi hölls lugna fast vi låg under med fem mål.

– Nu kan vi åka med lite bättre självförtroende till bortamatchen mot Österrike. Och med tanke på de kommande EM-kvalmatcherna mot Luxemburg i april fick vi välkommen energi, avslutar Koljonen som satte totalt sex fullträffar i matchen som Finland vann med 26-25.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport