Hoppa till huvudinnehåll

Tåg och bussar ska gå normalt på torsdag

halv 9 på morgon 12 januari 2016, P-tåget mot flygstation
Snöyran ställde in många tågavgångar. På torsdag ska allt flyta på som vanligt. halv 9 på morgon 12 januari 2016, P-tåget mot flygstation Bild: Yle/Helena von Alfthan snöproblem,snöfall,Böle järnvägsstation

På torsdag fungerar kollektivtrafiken enligt normal tidtabell igen. De senaste dagarna har snökaoset gjort att många avgångar har ställts in.

Från och med torsdag ska både när- och fjärrtågen trafikera normalt igen, uppger VR. Ännu på onsdag är många tågavgångar inställda.

VR, HRT och Trafikverket vill tacka alla passagerar för förståelse under de senaste dagarnas svåra väderförhållanden.― VR

Enstaka förändringar i tidtabellerna kan förekomma också de kommande dagarna, information om dem finns på VR:s webbplats.

- VR, HRT och Trafikverket vill tacka alla passagerar för förståelse under de senaste dagarnas svåra väderförhållanden. Målet var att trygga passagerarnas resa under väderförhållanden med många utmaningar, säger VR i ett pressmeddelande.

De senaste dagarnas snöoväder förorsakade stora förändingar i kollektivtrafiken i huvudstadsregionen. Alla Y, E, A och K-tåg ställdes in och också många andra rutter kördes med glesare tidtabell. Flera spårvagnar spårade ur och också flera bussturer ställdes in eller var försenade.

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen