Hoppa till huvudinnehåll

Tårtfylld Mäkäräinen ute efter revansch – se födelsedagsvideo!

Kaisa Mäkäräinen och Jekaterina Jurlova med sina medaljer, VM 2015.
VM-trion Soukalova, Jurlova, Mäkäräinen i Kontiolahti. Kaisa Mäkäräinen och Jekaterina Jurlova med sina medaljer, VM 2015. Bild: EPA / All Over Press jurlova

Förra veckans tävlingar i Ruhpolding lämnade en del att förbättra för Kaisa Mäkäräinen, framför allt i skyttet. Under de tre vilodagarna har Mäkäräinen jobbat med skyttet för att igen finna säkerheten.

Kaisa Mäkäräinen, som i måndags fyllde 33 år, överraskades av skidskytteförbundets TV-team som hade beställt en födelsedagstårta, dagen till ära.

– Det här var en trevlig överraskning, säger Mäkäräinen i videoklippet (se nedan). Men jag hoppas ni inte påminner mig om min ålder alltför ofta, jag känner mig gammal när jag ser på de andra flickorna, ler Kaisa.

Se video från tårtkalaset:

Den förra veckan i Ruhpolding gav Mäkäräinen en tredje plats och två 13:e placeringar. I jaktstarten och masstarten blev det lite för många bommar på vallen.

Födelsedagen på måndag ledde tankarna bort från veckoslutet och uppladdningen för tävlingsvecka nummer två i Ruhpolding har skett rätt så mycket på skjutvallen.

Dels var skytteträningen påtvingad eftersom Mäkäräinen känt sig lite krasslig och inte tagit några risker med alltför tuff fysisk träning. Hon har nu ändå gett klartecken för start.

Mari Laukkanen är tvungen skippa dagens distanstävling på grund av förkylning.

Tre finländskor med

På startlinjen i Ruhpoldings distans finns hela medaljtrion från fjolårets VM.

VM-tvåan Gabriela Soukalova startar med nummer 7. Bronsdamen Mäkäräinen har startnummer 20 och världsmästaren Jekaterina Jurlova nummer 42.

De övriga finländarnas startnummer är Laura Toivanen, 73, och Auli Kiskola, 92.

Vem är starkast idag och kan de tyska damerna eller italienskan Dorothea Wierer blanda sig in i tätstriden?

Damer distans kl. 15:10 TV2 och Yle Arenan

Läs också

Nyligen publicerat - Sport