Hoppa till huvudinnehåll

Stafett, utan Finland!

Italien vann skidskyttestafetten i Hochfilzen 2015.
Italien vann säsongens första stafett Italien vann skidskyttestafetten i Hochfilzen 2015. Bild: EPA/BARBARA GINDL lisa vittozzi

Världscupveckan i Ruhpolding avslutas med stafett för damer, utan Finland. Stafetten kommer att bli en kamp mellan Ryssland, Italien och Ukraina.

Med Kaisa Mäkäräinen och Mari Laukkanen på sjukbädden får Finland inte ihop åkare till ett lag i stafetten. Flera övriga länder ställer också upp utan sina största stjärnor. Frankrike får klara sig utan Marie Dorin Habert, Tjeckien utan Gabriela Soukalova och Tyskland utan Franziska Hildebrand och Vanessa Hinz. Italien får också klara sig utan årets komet, Frederica Sanfilippo.

Ryssland Italien och Ukraina känns som de största favoriterna till seger, med Norge, Tyskland och Polen kämpande om tredje platsen i tävlingen. Men stafetter brukar bjuda på spektakulära vändningar och ifall någon av favoriterna bommar kan de lite vingklippta Tjeckien och Frankrike plötsligt vara med i kampen. Alltså igen upplagt för en spännande tävling

Damstafett kl.12.00 TV2 och Yle Arenan

Läs också

Nyligen publicerat - Sport