Hoppa till huvudinnehåll

Sexuella trakasserier angår oss alla

I spårvagnen. På cafét. När jag skulle låsa upp cykeln.
I mataffären. I skolan. På släktkalaset. Hemma.

Sexuella övergrepp sker överallt. Inte bara i skumma parker på småtimmarna. Det här betyder inte att vi ska vara rädda. Det betyder att vi ska fortsätta berätta. Vi ska fortsätta berätta för att vi ska få en sanningsenlig bild av hur det sexuella våldet ser ut i vårt samhälle. På det sättet kan vi arbeta fram lösningar för att få slut på övergreppen.

Efter att ha läst era personliga berättelser som ni delat med er av i samband med våra artiklar om sexuella övergrepp ser vi att det det finns mycket att göra och många saker vi behöver diskutera. Det här är bara början.

Era berättelser visar hur vardagligt och vanligt det är att bli utsatt för sexuella övergrepp. Inspirerade av era historier har vi gjort en film för att sprida medvetenheten om hur vanligt det är med sexuella trakasserier. Sprid gärna filmen och hjälp oss att fortsätta berätta.

Behöver du någon att prata med?

Vare sig du har varit med om övergrepp eller om det är du som förgripit dig på någon, så behöver du säkert någon att prata med. Du kan till exempel vända dig till Sluta Panta- chatten som är öppen från 19-22 måndagar, tisdagar och fredagar. Där chattar du helt anonymt med professionella handledare.

Video: Johanna Dikert (redaktör), Aki Lahtinen (foto), Janne Lindberg (klipp)