Hoppa till huvudinnehåll

Buskörning i Kimito gav böter

Polisens trafikövervakning i Kimito centrum gav resultat och flera böter delades ut under veckoslutet. Bild: Yle/ Monica Forssell kimito centrum

Polisen i Kimito delade under veckoslutet ut flera böteslappar för buskörning i Kimito centrum.

- Det handlade mest om onödigt gasande och sladdande med motorfordon på parkeringsplatser och gator i centrum, säger konstapel Fred Lindblom vid Kimitopolisen. Vi utfärdade flera ordningsböter under lördagen och det betyder alltså en bötessumma på 70 euro.

Under onsdagen upprepades beteendet och då skrevs skriftiliga påminnelser ut för onödig och störande körning i Kimito centrum meddelar polisen.

- Det kan hända att de här påminnelserna har delats ut av en trafikpatrull från Åbo, säger Lindblom. Jag har inga detaljer men polisen tar problemen med buskörning på allvar och ingriper om någon bryter mot lagen.