Hoppa till huvudinnehåll

Byktjuv greps - samband med trosstölder utreds

Tvättmaskin
Byktjuven hade slagit till i tvättstugan men blev tagen på bar gärning. Arkivbild. Tvättmaskin Bild: Yle/ Petra Haavisto tvättmaskiner,byka

En man som misstänks ha stulit byk i campusområdet i Otnäs i Esbo har nu gripits. Esbopolisen utreder nu om mannen har del i trosstölderna som uppdagades i Otnäs i somras.

- En kvinna upptäckte mannen, som hade en plastkasse med byk. Därefter började en löptävling där kvinnan sprang i fatt honom och kontaktade polisen, säger kommissarie Petri Launiainen.

Mannen hade enligt Launiainen stulit kläderna från tvättmaskinen i en tvättstuga i ett bostadshus på campusområdet. Launiainen kan inte säga om kläderna var rena eller smutsiga när stölden ägde rum.

Mannen är född 1987.

Flera tidigare anmälningar om trosstölder

I juni rapporterades om att någon stjäl och skär sönder trosor i campusområdet i Otnäs. Stölderna skedde i tvättstugor och i bastun.

Launiainen säger att polisen under slutet av 2014 och under våren och sommaren 2015 fick över tio anmälningar om trosstölder i Otnäs. Efter det har polisen enligt Launiainen inte fått liknande anmälningar.

- Förhören med mannen som greps pågår nu och jag kan därför inte säga om han är delaktig i de tidigare fallen, säger Launiainen.

Därmed är det också oklart vilken typ av brott mannen misstänks för. De tidigare fallen som har anmälts till polisen har utretts som snatteri.