Hoppa till huvudinnehåll

Fullträff för Ryssland då Mäkäräinen missade

Kaisa Mäkäräinen lyckades inte på skjutvallen.
Kaisa Mäkäräinen lyckades inte på skjutvallen. Kaisa Mäkäräinen lyckades inte på skjutvallen. Bild: EPA kaisa mäkäräinen

Två bommar är minst en för mycket i en sprint i världscupen. Kaisa Mäkäräinen stod för en mycket medioker insats i Anterselva: både skyttet och farten lämnade en del att önska.

Mäkäräinen har haft problem med skyttet under säsongen. Sprinten på torsdag var inget undantag: det blev en bom redan i det första liggande skyttet och Mäkäräinen tappade rejält med mark.

Samma mönster upprepades under det stående skyttet. Det första skottet missade målet och Mäkäräinen slogs slutligen ut från kampen om pallplaceringar. Hon blev bara adertonde i dag.

Farten i spåret höll inte heller Mäkäräinen-klass.

– Flunssan kanske fortfarande tynger, sa Yles referent Magnus Eklöv.

Två pallplaceringar för Ryssland

Ryska Olga Podtjufarova stod för prickfritt skytte i tävlingen. Det räckte till karriärens första världscupseger. Landsmaninnan Jekaterina Jurlova stod för en lika stabil insats och slutade trea.

Överlägsna världscupledaren Gabriela Soukalova bommade ett skott och blandade sig inte i toppstriden. En missräkning för Tjeckiskan i dag.

Sanna Markkanen var dagens positiva överraskning. Hon slutade 35:a, tog karriärens första världscuppoäng och får åka i jaktstarten.

Många ställde in

En sjukdomsepidemi plågar många skidskyttar för tillfället. Mari Laukkanen tävlade inte på torsdag på grund av förkylning. Tyskarna Laura Dahlmeier och Maren Hammerschmidt lämnade återbud på grund av samma orsak.

Resultat:
1. Olga Podtshufarova RUS 21.01,9 0
2. Dorothea Wierer ITA + 8,0 1
3. Jekaterina Jurlova RUS + 22,1 0
4. Anais Bescond FRA + 24,7 1
5. Olena Pidhrushna UKR + 27,5 1
6. Marie Dorin-Habert FRA + 32,8 2
7. Karin Oberhofer ITA + 36,1 1
8. Veronika Vitkova CZE + 37,3 0
9. Gabriela Soukalova CZE + 37,5 1
10. Miriam Gössner GER + 40,1 3
---------------------------------------------------------
18. Kaisa Mäkäräinen FIN +1.01,5 2
35. Sanna Markkanen FIN +1.26,2 0
84. Laura Toivanen FIN +3.26,5 3

Läs också

Nyligen publicerat - Sport