Hoppa till huvudinnehåll

Mäkäräinen tillbaka i tävlingsspåret!

Kaisa Mäkäräinen tog andraplatsen. Dorothea Wierer (i mitten) vann och Gabrielan Soukalova slutade trea.
Kaisa Mäkäräinen tillbaka i elden. Kaisa Mäkäräinen tog andraplatsen. Dorothea Wierer (i mitten) vann och Gabrielan Soukalova slutade trea. Bild: EPA kaisa mäkäräinen

Världscupen i skidskytte fortsätter i Anterselva i Italien. Kaisa Mäkäräinen är tillbaka i tävlingsspåret efter en förkylning förra veckan. Damerna inleder tävlingsveckan med sprint.

Kaisa Mäkäräinen och Mari Laukkanen led båda av förkylning i Ruhpolding. Till Anterselva kommer de båda friska och tävlingssugna.

Sprinttävlingarna har bara gett Mäkäräinen en pallplats den här säsongen. Ifjol var Mäkäräinen på pallen i båda tävlingarna i Anterselva, tvåa i sprint och trea i jaktstart.

Om Mäkäräinen vill knappa in på Gabriela Soukalovas ledning i den totala världscupen så krävs det pallplaceringar och segrar av Mäkäräinen.

Mäkäräinen ligger nu femma i totalcupen, 175 poäng efter ledande Soukalova.

Laukkanen tävlar inte i sprint

Mari Laukkanen har tagit världscuppoäng i de fem senaste starterna innan förkylningen. En seg förkylning som ännu håller henne borta från tävlingsspåret.
Söndagens stafett har hon ändå för avsikt att åka.

Dahlmeier och Hammerschmidt borta

Tyskorna Laura Dahlmeier och Maren Hammerschmidt har båda lämnat återbud till tävlande i Anterselva. Duon har dragit på sig en förkylning och ställer åtminstone inte upp i sprint och jaktstart.

Hur det blir med deltagande i söndagens stafett tar de ställning till först på lördag.

Hög höjd

Arenan i Anterselva ligger på hög höjd, dryga 1600 meter över havet. Det kommer att sätta sin prägel på tävlandet. Mäkäräinen brukar inte vara som bäst på hög höjd.

I Anterselva utlovas frisk vinterkyla vilket gör att de snabba skidkåkarna kommer att ha en liten fördel då vallningen inte har lika stor betydelse.

Damer sprint, torsdag klockan 15:30 TV2 och Yle Arenan. Tävlingarna refereras på svenska av Magnus Eklöv.

Tävlingsprogrammet i Antholz-Anterselva:

  • Torsdag 21.1: Damer sprint kl. 15:30
  • Fredag 22.1: Herrar sprint kl. 15:30
  • Lördag 23.1: Damer jakstart kl. 14:15
    Herrar jaktstart kl. 16:15
  • Söndag 24.1: Damer stafett kl. 12:30
    Herrar stafett kl. 15:40

Läs också

Nyligen publicerat - Sport