Hoppa till huvudinnehåll

Att förädla det överblivna

två stolar har byggts ihop till en bänk
två stolar har byggts ihop till en bänk Bild: YLE Strömsö strömsö

Det är lätt hänt att vi slänger grejer lite obetänksamt och slarvigt utan att ta oss den där sista noggranna titten på prylen - och vips! har vi gått miste om en möjlighet.

Det kunde ha varit näven torra tuschpennor, den trebenta stolen eller aluminiumkopparna från de nerbrunna värmeljusen som skulle ha varit räddningen den där urtrista kvällen då absolut inget hände. Till all lycka är det inte för sent - nytt skräp produceras varje dag!

Nu bygger Strömsö ett helt program av skräp. Låter inget vidare kanske, men jag lovar att av allt detta överblivna kommer vackra saker att skapas.

Strömsö laddar inför vårsäsongen som börjar 7.2. Fram till dess ser vi höjdpunkter från 2015. Detta "nygamla" program kan ses på Yle Fem 24 och 26 januari.

Göra egen vattenfärg av gamla tuschpennor
Sänggavel av gamla tak- och golvlister
Förvaringsburkar av återanvända ljusstakar, schackpjäser och glasburkar
Två stolar blir en bänk
Virka lampskärm av återanvända värmeljuskoppar

Strömsö

Bilder på Instagram

Vi i rutan

  • Camilla Forsén-Ström

    Camilla Forsén-Ström

    Konstexpert
  • Elin Skagersten-Ström.

    Elin Skagersten-Ström

    Redaktör

    Programledare för Strömsö.

  • Jonas Sundström, Strömsön juontaja.

    Jonas Sundström

    Programvärd och redaktör

    Programvärd på Strömsö. Juontaja kahdella kielellä Strömsön lifestyle-ohjelmassa. Ta gärna kontakt på jonas.sundstrom@yle.fi.

  • Jim Björni

    Jim Björni

    Redaktör
  • Lee Esselström

    Lee Esselström

    Redaktör

    Redaktör och hantverksexpert på Strömsö.

  • Owe Salmela.

    Owe Salmela

    Florist
  • Örtexpert Alexandra De Paoli

    Alexandra De Paoli

    Örtterapeut

    Örtterapeut och journalist, uppvuxen i Stockholm men numera bosatt i norra Sverige.

  • Porträtt på Strömsös kock Anders Samuelsson med skog i bakgrunden

    Anders Samuelsson

    Kock

    Jag är Strömsös kock. I köket gillar jag hållbarhet och ekologiska världen, och satsar gärna på det skandinaviska köket i kombination med nya smaker. På fritiden gillar jag friluftsliv och skidåkning.

Nyligen publicerat - Strömsö