Hoppa till huvudinnehåll

Romar: Det var inte rätt beslut

Andreas Romar är redo för en ny säsong.
Andreas Romar. Andreas Romar är redo för en ny säsong. Bild: Yle/Kristian Karlsson andreas romar

Störtloppet i Kitzbühel på lördagen avbröts på grund av farliga förhållanden. Ändå utsågs en vinnare bland de som hunnit åka. I en videointervju av Ski Sport Finland säger Andreas Romar att han tycker det är fel.

- Att loppet avbröts var rätt, men det gjordes på fel sätt igen. Eftersom trettio hade startat kunde man hålla en prisutdelning, men trettio lämnade uppe i backen. Det var inte rätt beslut, säger Romar i intervjun.

Flera åkare kraschade våldsamt i tävlingen och bland andra norrmannen Aksel Lund Svindal skadade sig allvarligt.

- Det är aldrig roligt då det går så. Backen var för svår för de två bästa alpina skidåkarna i världen, så det är klart att det inte höjer självförtroendet. Det gäller bara att fokusera på ens egna prestationer.

Romar är inte särskilt nöjd med sina tävlingar i Kitzbühel.

- Jag är nog ganska besviken. Jag kunde åka i två av tre tävlingar och av dem avbröt jag en och den andra var helt okej. Resultaten låter vänta på sig. Nästa vecka fortsätter vi i Garmisch-Partenkirchen, säger han.

Se hela intervjun här.