Hoppa till huvudinnehåll

Dags för topplagen att se upp – Viikingit har prickat in formtoppen

Spelarna i Viikingit hade lätt att le på söndag. Tero Tiitu med skyddsglasögon och Niclas Meyer, längst till höger, firar ett mål. Bild: Yle/Sebastian Backman innebandy,niclas meyer,sport,tero tiitu,viikingit

Sju segrar på de nio senaste matcherna och ett formbesked på söndag. Det går som på räls för Viikingit i innebandyligan. Classic och Happee får ännu se upp, säger Viikingits anfallare Kevin Söderling till Yle Sporten.

Ett hungrigt och effektivt Viikingit visade var skåpet ska stå mot Indians på söndag. Då slutsummern gjorde slut på Indians lidande stod det 12–3 på resultattavlan – ett styrkebesked av tabelltrean Viikingit, som föll med knappa 3–4 mot Oilers på fredag.

– Vi gjorde mål från våra chanser, vi har haft svårt med det den senaste tiden, men i dag satte vi in bollarna med bra procent, säger unge Kevin Söderling, som stod för ett mål i matchen.

Nu gäller det för topplagen att se upp. Viikingit – som hade en tuff höst – har genomgått en förvandling på bara några månader.

– När vi har en bra dag är vi svårslagna. Om vi försvarar bra och gör mål på chanserna, nog är vi hårda då.

Viikingit har tagit poäng i åtta av de nio senaste matcherna – sju av dem har gett full pott.

– Vårt spel med boll har blivit mycket bättre. Numera rör vi oss inte bara ute vid kanterna utan vi går in mot mitten och på mål. Så har vi också börjat försvara bättre.

Kevin Söderling (t.v.) släpper inte bollen med blicken. Kevin Söderling håller blicken på bollen. Bild: Yle/Sebastian Backman indians,innebandy,kevin söderling,sport,viikingit

”Själlöst spel”

Indians veckoslut var paradoxalt. På lördag vann Esbolaget över tabelltvåan Happee med hela 9–3 – men på söndag klappade laget ihop totalt.

– Det är inte lätt att komma i gång mot ett sådant här lag då det står 1–5 efter en period. I dag var spelet mer själlöst och vi var rädda. I går gjorde vi allt annorlunda, säger kaptenen och lagets bästa poängplockare Valtteri Kainulainen

Nu väntar en kort paus i innebandyligan. En paus som kommer lägligt för Indians, som får chansen att dra andan. Följande gång Indians är i hetluften är den tionde februari, då M-Team står för motståndet.

– Vi får träna bra i några veckor, lufta skallen, träna matchsituationer och ladda om så att vi är bättre nästa gång, säger Kainulainen.

Niclas Meyer (i svart) lurpassar vid målet. Sekunder senare gjorde han 3–0 till Viikingit. Niklas Meyer i svart vid målet. Bild: Yle/Sebastian Backman indians,innebandy,niclas meyer,sport,viikingit

Resultat:
Viikingit–Indians 12–3
1–0 Harri Forsten 1.14
2–0 Tero Tiitu 3.01
3–0 Niclas Meyer 6.24
3–1 Toni Koskela 8.50
4–1 Harri Forsten 17.25
5–1 Janne Hyvönen 19.48
6–1 Timo Toivonen 20.59
7–1 Kevin Söderling 27.24
8–1 Tero Tiitu 27.41
9–1 Mikael Lax 33.12
9–2 Teemu Venäläinen 36.00
10–2 Janne Hyvönen 37.39
11–2 Tapio Kinnunen 45.52
12–2 Mikael Lax 46.34
12–3 Samuli Granlund 55.40

 • Snårigt regelverk kring kyrkoherdeval bekymrar

  Åbo svenska församlings församlingsråd funderar på nyval.

  Församlingsrådet vid Åbo svenska församling står inför en stor uppgift när de nu blir tvungna att ta ställning till hur den nya kyrkoherden för församlingen ska väljas. Viss oro för besvärligt regelverk finns.

 • Bara enstaka asylsökande köar för bostad

  I Helsingfors förväntade man sig 1 600 nya bostadssökande.

  Det stora antalet asylsökande har inte synts i köerna till städernas hyresbostäder trots förväntningar om det motsatta. Flera tusen asylsökande har ordnat bostad via fria hyresmarknaden eller bosatt sig hos släktingar.

Läs också

 • Svenska Yle i Italien: Efterskalv skakade sängen

  Reporter Jessica Stolzmann når i dag jordbävningsområdet.

  - Jag har vaknat under natten av att efterskalv skakat sängen. Det säger Yle Nyheters utsända Jessica Stolzmann som är i staden L’Aquila en timmes väg från de byar som drabbades av jordskalvet på onsdagsmorgonen.

 • Besök Lappvikens sjukhus i virtuell verklighet

  Ta del av Radioteaterns hörspelsinstallation på din dator.

  Lappvikens sjukhus har under sin 160-åriga historia vårdat såväl vanliga människor som många berömda personer som lidit av mentala problem. Den veckra byggnaden ritad av Carl Ludwig Engel har sett och hört många historier. Nu bjuder Radioteatern er på några av dem.

 • Svampguide för nybörjare

  Tips för oerfarna svamplockare.

  Har du ingen i familjen eller kompisgänget som kan följa med dig ut i skogen och lära dig vilka svampar som är ätliga och goda, så skall du nu få några goda råd och tips. Utrustning: Skaffa en svampkniv, svampkorg och en svampbok eller app till telefone

Nyligen publicerat - Sport