Hoppa till huvudinnehåll

Dags för topplagen att se upp – Viikingit har prickat in formtoppen

Spelarna i Viikingit hade lätt att le på söndag. Tero Tiitu med skyddsglasögon och Niclas Meyer, längst till höger, firar ett mål. Bild: Yle/Sebastian Backman innebandy,niclas meyer,sport,tero tiitu,viikingit

Sju segrar på de nio senaste matcherna och ett formbesked på söndag. Det går som på räls för Viikingit i innebandyligan. Classic och Happee får ännu se upp, säger Viikingits anfallare Kevin Söderling till Yle Sporten.

Ett hungrigt och effektivt Viikingit visade var skåpet ska stå mot Indians på söndag. Då slutsummern gjorde slut på Indians lidande stod det 12–3 på resultattavlan – ett styrkebesked av tabelltrean Viikingit, som föll med knappa 3–4 mot Oilers på fredag.

– Vi gjorde mål från våra chanser, vi har haft svårt med det den senaste tiden, men i dag satte vi in bollarna med bra procent, säger unge Kevin Söderling, som stod för ett mål i matchen.

Nu gäller det för topplagen att se upp. Viikingit – som hade en tuff höst – har genomgått en förvandling på bara några månader.

– När vi har en bra dag är vi svårslagna. Om vi försvarar bra och gör mål på chanserna, nog är vi hårda då.

Viikingit har tagit poäng i åtta av de nio senaste matcherna – sju av dem har gett full pott.

– Vårt spel med boll har blivit mycket bättre. Numera rör vi oss inte bara ute vid kanterna utan vi går in mot mitten och på mål. Så har vi också börjat försvara bättre.

Kevin Söderling (t.v.) släpper inte bollen med blicken. Kevin Söderling håller blicken på bollen. Bild: Yle/Sebastian Backman indians,innebandy,kevin söderling,sport,viikingit

”Själlöst spel”

Indians veckoslut var paradoxalt. På lördag vann Esbolaget över tabelltvåan Happee med hela 9–3 – men på söndag klappade laget ihop totalt.

– Det är inte lätt att komma i gång mot ett sådant här lag då det står 1–5 efter en period. I dag var spelet mer själlöst och vi var rädda. I går gjorde vi allt annorlunda, säger kaptenen och lagets bästa poängplockare Valtteri Kainulainen

Nu väntar en kort paus i innebandyligan. En paus som kommer lägligt för Indians, som får chansen att dra andan. Följande gång Indians är i hetluften är den tionde februari, då M-Team står för motståndet.

– Vi får träna bra i några veckor, lufta skallen, träna matchsituationer och ladda om så att vi är bättre nästa gång, säger Kainulainen.

Niclas Meyer (i svart) lurpassar vid målet. Sekunder senare gjorde han 3–0 till Viikingit. Niklas Meyer i svart vid målet. Bild: Yle/Sebastian Backman indians,innebandy,niclas meyer,sport,viikingit

Resultat:
Viikingit–Indians 12–3
1–0 Harri Forsten 1.14
2–0 Tero Tiitu 3.01
3–0 Niclas Meyer 6.24
3–1 Toni Koskela 8.50
4–1 Harri Forsten 17.25
5–1 Janne Hyvönen 19.48
6–1 Timo Toivonen 20.59
7–1 Kevin Söderling 27.24
8–1 Tero Tiitu 27.41
9–1 Mikael Lax 33.12
9–2 Teemu Venäläinen 36.00
10–2 Janne Hyvönen 37.39
11–2 Tapio Kinnunen 45.52
12–2 Mikael Lax 46.34
12–3 Samuli Granlund 55.40

 • Tiotusentals lever som papperslösa i Sverige

  46 000 papperslösa väntas finnas i Sverige om tre år.

  Tiotusentals papperslösa kommer under de närmaste åren att stanna kvar i Sverige efter negativt asylbesked. Många kan varken bygga upp ett liv där eller lämna landet. De blir utnyttjade på den svarta marknaden i sin kamp för både jobb och bostad.

 • Vårdreformen kan slå sönder kommunernas ekonomi

  Större ekonomi har gett skalfördelar som nu försvinner.

  Då social- och hälsovården tas över av landskapen har regeringen föreslagit en sänkning av kommunalskattesatsen med 12,3 procentenheter. Hur kommunerna ska klara av att sköta sina lagstadgade uppgifter med mindre pengar oroar landets kommunala beslutsfattare.

 • Enkät: Finländarna vet inte vem som bestämmer i kommunerna

  Okunskapen oroar med tanke på demokratin, anser expert.

  En majoritet av finländarna vet inte vem som har den högsta beslutsfattande makten i kommunerna. Enligt en undersökning som Yle låtit göra vet endast fyra av tio finländare att kommunfullmäktige är det högsta beslutsfattande organet. Sämst är kunskaperna bland ungdomar och unga vuxna.

 • Helsingfors fullmäktige godkände omstridd generalplan

  Centralparken en av de kontroversiella punkterna.

  Helsingfors stadsfullmäktige beslöt natten till torsdag att godkänna den nya generalplanen som tillåter att bostadsområden ritas in i Centralparken. Beslutet fattades efter sex timmars diskussion och ett stort antal omröstningar.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport