Hoppa till huvudinnehåll

Konsten att döda en kaktus i Svenskfinland

En liten kaktus
Om man lyckas döda en kaktus ska man nog inte ha några växter i sitt hem överhuvudtaget. En liten kaktus Bild: By alexik (Flickr) [CC BY-SA 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0)], via Wikimedia Commons kaktus,kaktusväxter,växter

En växt som är lätt att ta hand om. Trodde vi. Veckoslutskommittén har lyckats med det som borde vara omöjligt, att döda en kaktus. Men vi är inte ensamma. Det finns många andra kallblodiga mördare där ute.

Om du saknar gröna fingrar men vill ha en blomma, skaffa en kaktus. Låter det bekant? Visst. Men hur funkar det i praktiken? Inte så bra. Många i Svenskfinland visar sig vara ganska duktiga på konsten att döda en kaktus. Här är några kommentarer vi fått in via Instagram.

Öppna Instagram-inlägget

"Jag köpte en kaktus, orkade bara ta hand om den i 4 dagar. Sen blev den mindre och mindre och brungråare och brungråare och nu är den som ett brungrått lillfinger 6 år senare"
"Jag har dödat många kaktusar och blommor överlag! Inte alls mitt område. Gubben e tom bättre att få dom att överleva än vad jag är― )"
"Jag har också lyckats, lämnade dem ensamma över sommaren i studentbostaden och sen när jag kom tillbaka på hösten dränkte jag dem allihopa av misstag"
"Jag har också lyckats döda kaktusar! Dränkte alla mina blommor förr, och det var nog efter att kaktusen dog som jag började minska på vattnandet. Nu dör alla mina blommor av uttorkning istället för att jag glömmer vattna dom!"
"Lyckades döda en kaktus inom 2 veckor efter att jag köpt den. Vet fortfarande Inte hur."

"Har iaf dödat två - en skrumpna ihop för jag glömde den högst upp på en bokhylla, den andra vet jag inte riktigt vad som hände med... den växte fint men sen sjönk den bara ihop, som om den var en ballong det gått hål på."
"Jo, det har jag lyckats med. Och också dödat två "garderobsblommor" som ska vara så himla odödliga.. Yeah right..."