Hoppa till huvudinnehåll

Nödboendet i Nagu lyfts fram i The Guardian

Hotell strandbo i Nagu
Hotell Strandbo fungerar som ett tillfälligt asylboende fram till våren. Hotell strandbo i Nagu Bild: Yle/Johanna Ventus asylsökande vid strandbo

Brittiska The Guardian lyfter fram Nagu i ett reportage om flyktingar. Tidningen skriver om fotografen Giles Duleys besök vid årsskiftet.

Fotografen Giles Duley som dokumenterat flyktingsituationen i Europa var i slutet av året på besök i Nagu. Han konstaterade att efter ett år då han sett det värsta av människan ville han avsluta året med ett positivt exempel och han hyllande Naguborna för hur de tagit emot de asylsökande.

Fotograf Giles Duley på besök i Nagu
Fotografen Giles Duley. Fotograf Giles Duley på besök i Nagu Bild: Yle/Johanna Ventus fotograf giles duley

Brittiska tidningen The Guardian har nu publicerat ett reportage om Duleys besök i Nagu.

Bland annat Naguborna Anders Fagerlund och Mona Hemmer är citerade i intervjun.

I reportaget tar Duleys upp hur det i Nagu fanns människor som var oroliga för hur det skulle gå då de asylsökande dök upp men han betonar ända att ortsborna välkomnat de nyinflyttade på ett bra sätt och berättar bland annat om alla aktiviteter som frivilliga ordnat.

marthorna och asylsökande i Nagu stickar tillsammans
I Nagu har bland annat Marthorna och de asylsökande stickat tillsammans. marthorna och asylsökande i Nagu stickar tillsammans Bild: Yle/Johanna Ventus stickcafé

Här kan du läsa hela reportaget.

 • Efterlysningen 19.6

  Bland annat båtmotorer, vaktlar och diskbänkar efterlystes.

  Båtmotorer, vaktlar, diskbänkar, brädor och en gungstol fanns bland efterlysningarna den här gången. En traktorgräsklippare och en gammal mjölkkärra skänktes bort. Här hittar du alla kontaktuppgifter.

 • Nico Rönnberg inför Champions League-lottningen: "Man vill gärna ha en blandning: riktigt bra lag och lag som man på pappret har en chans mot"

  Cocks får i höst spela handboll på internationell toppnivå.

  Riihimäkilaget Cocks får i höst spela handboll på internationell toppnivå. Om en vecka lottas grupperna i Wien och i september uppfylls en dröm för Cocksspelaren Nico Rönnberg. Tittar man på lagen så håller de sämre lagen i Champions League samma nivå som lag som vi redan har mött i EHF-cupen, säger han till Yle Sporten.

 • Krämig rågstuvning

  Använd råg som ett inhemskt alternativ till ris.

  Vi borde använda mera av våra inhemska sädesslag som ersättning för till exempel ris. Rågstuvningen går att använda som tillägg till det mesta och är mättande.

 • Gör den smakrikaste grönsaksbuljongen själv

  Grönsaksbuljong används som bas i många rätter.

  Grönsaksbuljong är enkelt att göra och den blir absolut mest smakrik när man gör den själv. Grönsaksbuljong används som bas i många rätter och vår buljong är också både god och hälsosam att dricka som den är.

Läs också

Åboland

Bekanta dig med hur vi jobbar med Ansvarsfull journalistik

Nyligen publicerat - Åboland