Hoppa till huvudinnehåll

Lovisa Tors Peik Salminen: "Hellre spela sämre än inte alls"

Lovisa Tor-spelaren Peik Salminen.
Peik Salminen spelar igen - men inte för full maskin. Lovisa Tor-spelaren Peik Salminen. Bild: Benny Liljendahl lovisa torg

Innebandyspelaren Peik Salminen har gjort comeback i Lovisa Tor efter axeloperationen i höstas.

- Jag känner mig som en liten pojke på väg till godisaffären när jag kommer till hallen. Jag har ju varit borta i över ett år, säger Salminen.

Ett år av rehabilitering

I december 2014 skadade Salminen axeln. Han gick genast in för rehabiliterande åtgärder, men ingen förbättring till det bättre skedde. Axeln opererades i oktober förra året och först i januari i år gav läkaren tillåtelse att spela.

- Inte är axeln riktigt som hos en 20-åring, men den känns bra. Jag kan leva med den och tydligen också spela, säger Salminen.

Innebandy är en rätt så olycksfrekvent sport där vrister och speciellt kanske knän ofta får ta stryk och hårda smällar.

- Det blir ibland oväntade smällar i spelsituationer. Det gäller att vara lös i kroppen, menar Salminen.

Sämre speltouch

Under sin konvalesens har Salminen förstås inte kunnat träna så mycket som krävs normalt. Det märker han nu i och med att hans spel inte löper riktigt som det normalt borde göra.

- Det skulle vara konstigt om jag skulle ha samma speltouch som normalt. Till exempel i närkamperna är jag kanske lite försiktigare än normalt. Det tar tid innan man vågar. Det sitter kanske mera i huvudet än i kroppen. Jag tror att jag inte förlorat så många närkamper tidigare som i de senaste matcherna, säger Salminen.

Annars känns det hyfsat under matcherna. Salminen säger att han tränat på ett sådant sätt att hans kropp inte ska värka.

- Jag har ju inte tränat som innebandyspelare gör men ändå tränat min kropp under flera timmar per dag. Det har varit en annorlunda träning och det kommer att ta tid innan spelformen infinner sig, konstaterar Salminen.

Hellre spelplanen än soffan

Salminen hoppas att han ska hitta rätt spelkänsla så småningom. Lovisa Tor, som spelar i division 1, har ju haft en del bekymmer under säsongen och skulle behöva komma igen.

- Läget i serietabellen gör ju nog att jag hellre kommer för att göra vad jag kan, än att jag sitter hemma och följer med matcherna - trots att jag inte är till 100 procent i skick ännu, säger Salminen.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland