Hoppa till huvudinnehåll

Pappa gjorde skivomslaget - Nellies låt stiger på listorna

Nellie Fors
Nellie Fors låt You’re a Star finns med på "Viral 50"-listorna både i Finland och Sverige. Nellie Fors Bild: Benny Fors nellie fors,artister,singer-songwriters,Vasa

Nellie Fors stiger på topplistorna i Finland och Sverige.

Strax före jul släppte 16-åriga Nellie Fors från Vasa låten You’re a Star. Hon hade inga speciella förväntningar. Det finns inget skivbolag bakom låten. Hennes pappa Benny Fors gjorde skivomslaget.

En månad senare har låten spelats över 50 000 gånger på Spotify och finns med på listorna över de nya okända låtar som håller på att bli hittar: "Viral top 50". Nellie finns med på listorna både i Finland och Sverige.

Själv var hon omedveten om att låten fått fart tills hon blev tipsad om att scandipop.co.uk skrivit om låtens framgångar. Hon vet fortfarande inte riktigt hur det har gått till, men plötsligt har det börjat bubbla kring låten.

- Jag blev jättechockad. Jag ringde direkt till mamma och pappa, och mormor och morfar, och mina kompisar, säger Nellie Fors.

Framgångarna överraskade henne eftersom Nellie inte har gjort något speciellt för att sälja låten. Det finns inget stort skivbolag bakom henne. Det är bara familjen och kompisarna som backar henne.

- Det är häftigt att folk har hittat den på egen hand.

Nästa låt är redan klar

Nellie Fors har faktiskt en ny låt i bakfickan, men den får vi vänta på.

- Den är typ helt klar, men jag vill vänta på att det lugnar ner sig lite med den första.

Hon avslöjar i alla fall att den är betydligt poppigare än You’re a star.

Nyligen publicerat - X3M