Hoppa till huvudinnehåll

Vart tar man vägen när livet vänder?

Ibland ändrar sig livet och tar en annan riktning. I serien När livet vänder träffar programledare Anja Kontor människor som berättar om händelser som förändrade allt. Var finns trösten när det oväntade och ofattbara slår undan fötterna på en?

I programseriens andra säsong möter vi bland andra Kent vars liv förändrades helt efter en trafikolycka, Erika som fick en natt på sig att göra ett omöjligt val och Annahita som flydde i snön över bergen från Iran med en nyfödd, döende dotter i väskan.

I det första avsnittet träffar vi Lena Bergman. För sex år sedan förvandlades familjen Bergmans semesteridyll till tragedi. Elvaåriga Moa var så glad när mamma och pappa gifte sig på Klong Dao Beach. Fyra dagar senare dog hon på samma strand. Hon dök rakt in i en giftig manet när hon badade med sin storasyster.

När livet vänder (Sverige / säsong 2)
Yle Fem måndagar kl. 18.30, säsongstart 25.1.2016 (repris söndagar)
8 avsnitt
30 dagar på Arenan

Produktion: SVT / Nordvision

Läs också

 • Analys: Det tyska valresultatet bromsar EU-integrationen

  Tyska valresultatet ett hårt bakslag för Macron.

  Den tyska finalen på EU:s supervalår skulle vara kronan på verket för de som vill se att planerna på ett långtgående fördjupat EU-samarbete ska ta fart. Men istället får EU:s integrationsförespråkare nu tona ner sina ambitioner, skriver Europakorrespondent Daniel Olin.

 • Hjärnan kan återhämta sig från språkstörningar

  Men de flesta får inte tillräckligt mycket rehabilitering.

  I Finland har hundratusentals vuxna drabbats av språkstörningar, eller afasi, men färsk forskning visar att man kan återhämta sig. Tidigare ansågs det att en hjärnskada alltid orsakade bestående svårigheter, men nu finns det bevis för att hjärnan hittar nya vägar.

 • HUGO från Kronoby segrade i MGP 2017

  Vann med låten "Var dig själv".

  Årets MGP, Melodi Grand Prix, avgjordes under lördagskvällen i tv-centret i Böle. På scen uppträdde tio finalister, nio soloartister och en grupp, med egenskrivna låtar. Segrare blev HUGO (Hugo Käld) från Kronoby med sitt bidrag ”Var dig själv”.